Geta BURDUCEA

UPDTE: Unităţile de învăţământ vor fi închise luni şi marţi în 26 de judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti, pentru care au fost emise cod portocaliu sau galben de ninsori şi viscol, au anunţat membrii comandamentului de iarnă reunit la Guvern.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis codul roşu pentru judeţul Buzău, nordul judeţului Brăila şi sudul judeţului Vrancea, valabilă începând cu ora 15.00 până duminică la ora 21.00.

Judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, municipiul Bucureşti, Ilfov şi Prahova vor trece de la codul portocaliu la cel galben începând cu ora 21.00 , iar judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt şi Dolj vor ieşi de sub codul galben tot duminică, la ora 21.00. Judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău. Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa vor fi în cod portocaliu până luni dimineaţa, la ora 9.00. După această oră, nu vor mai fi judeţe aflate sub cod portocaliu, dar judeţe din Dobrogea şi Moldova vor rămâne sub cod galben până luni după-masă.De miercuri dimineaţa şi până joi mai este însă preconizat de 24 ore. La acest moment, Capitala şi 13 judeţe din sud-estul ţării se află sub cod portocaliu, în timp ce alte 14 judeţe din sud, centru şi est sunt sub cod galben de viscol.Codul portocaliu rămâne valabil, până duminică la ora 22.00, pentru judeţele Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi municipiul Bucureşti.

Cursurile în toate unitățile de învățământ din Buzău vor fi suspendate luni, din cauza viscolului și a zăpezii care a paralizat întreg județul. Cel mai probabil, școlile și grădinițele vor rămâne închise și marți, însă decizia finală pe care o vor lua autoritățile din învățământ în acest sens, va fi comunicată ulterior.

”Am decis ca luni să fie suspendate cursurile în toate unitățile școlare de pe raza județului Buzău, urmând ca în funcție de evoluția vremii și a modului in care se va reuși fluidizarea drumului de către autorități să vedem ce hotărâm pentru ziua de marți. E foarte posibil să nu se învețe nici marți”, a declarat duminică inspectorul școlar general adjunct, Geta Burducea.

Dacă elevii speră ca vacanța să se prelungească până spre finalul săptămânii, urmare a urgiei de afară, veștile nu sunt bune pentru ei. Oficialii din IȘJ Buzău spun că este imposibil ca toate cursurile, până la finalul săptămânii, să fie suspendate în județul Buzău, deoarece trebuie încheiată situația școlară înainte de vacanță intersemestrială. Mai mult, ar fi foarte greu de recuperat materia ce trebuie predată în săptămâna care a rămas până la vacanță.

 

2 COMENTARII

  1. Nu ma indoiesc de profesionalismul d-nei din imagine, singura care se mai baga in seama la ISJ, dar ii recomand mult afisatei din imagine ca Niciodata sa nu spui Niciodata (sau Imposibil)! E suficient sa se uite si ea pe o prognoza sau macar sa stie ca cu cel de sus sa nu te joci niciodata. E un sfat, in caz ca nu stie ce poate cel de sus.

  2. în ultima săptămână oricum erau planificate recapitulări de sfârşit de semestru şi încheieri de medii. Nu se pierde nicio materie, nu este cazul să facem o tragedie din asta. Iar situaţia şcolară se poate încheia foarte bine şi fără elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.