Untitled9

UDATE: Militarii buzoieni care au participat, în cursul nopții, la salvarea din nămeți a mai multor persoane care aveau nevoie de ajutor i-au vizitat, duminică dimineață pe bolnavii pe care i-au adus cu bine la spitalele din Buzău. Astfel, Sorin Ioniță, din comuna Nicolești, județul Vrancea, bărbatul care a fost preluat de pe drumul E85 la intersecția cu drumul spre Florica, având o fractura de rotulă la piciorul drept este în stare stabilă la Spitalul Județean Buzău. Omul a rămas surprins când a văzut că cei care l-au salvat din ghearele morții îl vizitează la spital pentru a se asigura că este în siguranță
Sorin Ionita
Alina Garabulea, gravida care a solicitat ajutor medical și a născut până la ajungerea militarilor la locuința sa din Movila Banului, a ajuns împreună cu fetița pe care a adus-o pe lume la maternitatea Buzău, ambele fiind în stare bună.

Alina Grabulea

Mai multe ambulanțe încearcă să ajungă la bolnavi din județul Buzău, între care se află și un copil cu convulsii, însă autosanitarele înaintează extrem de greu din cauza viscolului puternic și a stratului foarte mare de zăpadă.
O salvare încearcă să ajungă la un copil din localitatea Bentu, care prezintă convulsii. Deși salvarea are antemergător de la Drumuri Naționale, autosanitara înaintează cu mare dificultate. Nămeții sunt cât casa iar vântul sufla extrem de tare.
De asemenea, în cursul nopții o gravidă din localitatea Movila Banului care a născut acasă și se simțea rău a fost preluată cu ajutorul Armatei în timp ce o altă femeie însărcinată din Robeasca așteaptă încă salvatorii. O altă ambulanță este așteptată de mai multe ore la Albești, comuna Smeeni, la un cardiac dispneic de 78 de ani.
În plus, pompierii încearcă să ajungă în localitățile Breaza, Pietroasele și Sărulești unde sunt incendii, însă din cauza drumurilor acoperite cu un strat gros de zăpadă și a viscolului puternic nu reușesc să ajungă. În toate cazurile acţionează pentru localizarea şi stingerea incendiilor serviciile voluntare din localităţi.
Duminică dimineață, 6 localități sunt parțial fără curent electric – Năieni, Mărăcineni, Ruşeţu, Ţinteşti, Scorţoasa şi 11 afectate total Amaru, Blăjani, Căneşti, Chiliile, Glodeanu Sărat, C.A. Rosetti, Luciu, Largu, Poşta Cîlnău, Verneşti, Zărneşti. În total, peste 10 mii de consumatori nu au curent electric în gospodării, mulți încă din cursul zilei de sâmbătă, de circa 24 de ore.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, mai multe intervenții de salvare a oamenilor din nămeți au fost finalizate cu bine, după multe ore de încercări.
Astfel, cei doi pacienți ce necesitau dializă și care se aflau în salvarea BGS au ajuns în sfârșit la spital după ce au fost preluați de o șenilată. Misiunea a început sâmbătă după amiază și s a finalizat duminică, după miezul nopții. De asemenea, ambulanţa cu asistent medical şi conducător auto, de la substaţia Mihăileşti, care a rămas blocată în nămeți a fost deblocat cu ajutorul jandarmilor.
Sâmbătă noapte, la ora 22.00 efectivele din cadrul Jandarmeriei Buzău s-au deplasat în zona Mihăileşti – Florica pe DN2 E85, însă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, carosabil acoperit cu strat mare de zăpadă, nu au reuşit să preia o persoană cu suspiciune de fractură la picior aflată într-un autotren în afara părţii carosabile şi nici 4 lucrători de la Secţia DJ blocaţi la intersecţia DN 2 E 85 cu DJ 203C Florica într-un utilaj de deszăpezire. În cele din urmă, după ce în zonă au fost mobilizați circa 40 de militari cu 2 autospeciale 6×6 din cadrul UM 2000 Buzău care au reușit să scoată din nămeți șoferul utilajului și un bărbat care suferise o fractură de rotulă după ce mașina pe care o conducea a intrat sub un TIR.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.