Zapada 2014-14

Iarna face prăpăd în județul Buzău care pare cel mai puternic afectat de viscolul tăios și de zăpada care cade necontenit. La miezul nopții, aproape 10.000  de consumatori casnici sunt fără curent electric iar unii dintre ei suferă și de frig. 6 localități, Năeni, Mărăcineni, Rușețu, Țintești, Scorțoasa dar și municipiul Buzău,  sunt nealimentate parțial. În oraș, probleme cu curentul sunt în cartierul Micro 5, unde mai mult ca sigur oamenii suferă și de frig, având în vedere că centralele termice nu funcționează în lipsa energiei electrice. De asemenea, 11 localități sunt afectate total: Amaru, Blăjani, Căneşti, Chiliile, Glodeanu Sărat, C.A. Rosetti, Luciu, Largu, Poşta Cîlnău,  Verneşti și  Zărneşti.

La miezul nopții, în județul Buzău, sunt închise 17 drumuri județene și toate drumurile naționale, cu excepția DN 10 Buzău-Brașov  pe care nu au voie să circule doar mașinile mai grele de 7,5 tone. Din cauza nămeților cât casa, o ambulanță este blocată la intersecţia DN 2 E85 cu DJ 203G. În autosanitară se află un asistent medical şi conducător auto de la substaţia Mihăileşti, drumarii intervenind cu utilaje şi un pluton de jandarmi pentru deblocare.

În plus, o ambulanță a BGS care trebuia să preia 2 bolnavi ce necesitau dializă nu a ajuns de ore bune la destinație. Din cauza troienelor care împiedică înaintarea autosanitarei, comanda ISU Buzău a trimis în zonă o șenilată care să-i transporte spre spital pe bolnavi și pe șoferul autosanitarei. În cele din urmă, cei doi pacienți au fost preluați iar șenilata s-a îndreptat spre localitatea Șarânga pentru a mai prelua doi bolnavi.  La ora transmiterii acestei știri, autovehiculul cu patru bolnavi la bord încearcă să ajungă la Spitalul Județean Buzău.

Pe DJ 205 A,  Lipia – DN 1 B  – 10 autoturisme cu 12 persoane au fost blocate în trafic, în cele din urmă reușindu-se evacuarea persoanelor și transportarea lor în condiții sigure. De asemenea, pe DN 2B, la ieșirea din Buzău spre Brăila, 4 mașini cu 5 persoane sunt blocate, drumarii intervenind la această oră pentru deblocare. Pe DN2 E85, zona Mihăileşti – Florica,  20 autovehicule  cu 32 persoane au fost blocate în trafic. Persoanele au fost evacuate şi cazate la sediul Primăriei Mihăileşti. La sediul Primăriei municipiului Râmnicu Sărat au fost cazate un număr de 27 persoane :  21 persoane turişti din Republica Moldova care se deplasau de la Chişinău spre Atena şi 6 persoane din localitatea Ploieşti.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.