Odată cu venirea toamnei râmnicenii care doresc să obțină permisul auto nu vor mai putea da „orașul” în localitatea de domiciliu. Prefectul județului Buzău a decis ca de la 1 septembrie proba practică pentru obținerea permisului de conducere pentru toți locuitorii județului să se dea în municipiul Buzău. Decizia a fost luată ca urmare a ratei de promovabilitate extrem de scăzută a candidaților din Râmnicu Sărat pe fondul unui traseu cu grad de dificultate sensibil mai mic decât cel din municipiul reședință de județ. Totodată, prin decizia luată se urmărește un control mai amănunțit și o supraveghere mai atentă a examinatorilor, astfel încât să fie înlăturate toate suspiciunile cu privire la promovarea candidaților din orașul de pe malul Râmnicului.
Astfel, la propunerea șefului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Dan Costin, prefectul județului Buzau, Gabriel Baltă a emis Ordinul Prefectului nr. 379/13.07.2012, care aduce la cunostința aspiranților la statutul de conducător auto din Râmnicu Sărat faptul că ambele probe ale examenului pentru obținerea permisului auto vor trebui susținute la Buzău. De altfel, și până acum examenul teoretic pentru dobândirea permisului auto era dat tot în municipiul Buzău.
Rămâne de văzut dacă mutarea decisă de prefectul județului Buzău va avea efectul scontat și râmnicenii se vor pregăti mai bine pentru obținerea permisului de conducere sau, având de parcurs un traseu mai dificil și implicit mai aglomerat pe străzile din Buzău, vor pica pe capete examenul și vor rămâne pietoni.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.