UPDATE: La ora 12.00, 16 localități buzoiene erau încă nealimentate cu energie electrică, urmare a furtunii de noaptea trecută.

După un week-end fierbinte cu temperaturi de pînă la 40 de grade Celsius, azi-noapte, natura s-a dezlănţuit. Vijelii puternice însoțite de descărcări electrice au fost înregistrate în majoritatea localităților din județ.
Vântul a fost extrem de puternic iar cerul a fost brăzdat zeci de minute de fulgere care luminau ca ziua. Răpus de vânt, un copac a căzut pe strada Traian Vuia din municipiu, blocând un sens de mers până la sosirea pompierilor care au degajat șoseaua. De asemenea, mai multe localităţi au rămas nealimentate cu energie electrică. Este vorba despre sate din comunele Cochirleanca, Verneşti, Mînzăleşti, Lopătari, Bisoca, Vintilă Vodă, Brăieştri, Bozioru şi Merei. Potrivit reprezentanţilor societăţii Electrica, vijelia puternică de noaptea trecută a dus la avarii semnificative, cinci linii electrice aeriene cu 112 posturi de transformare fiind afectate.

De la prima oră a dimineţii, 22 de echipe de muncitori sunt pe teren şi încearcă să remedieze defecţiunile astfel încât oamenii să poată beneficia cât mai repede de curent electric.

În total, după vijelia de noaptea trecută, 26 de localităţi au rămas în beznă  însă odată cu trecerea orelor, muncitorii de la Electrica reuşesc să remedieze din avariile semnalate.
Iar după săptămâni bune de caniculă vremea pare că se mai răcorește. De altfel, meteorologii au emis o informare meteo, potrivit căreia până deseară la ora 21.00, ne-am putea confrunta cu vânt şi vijelii. Vremea va fi capricioasă pe tot teritoriul ţării, în majoritatea regiunilor temperaturile vor mai scădea şi doar izolat în sudul extrem se vor înregistra la amiază valori de 35-36 de grade. Caracteristicile zilei vor fi intensificări ale vîntului, frecvente descărcări electrice şi grindină, pe arii restrânse. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-30 de litri pe metrul pătrat, în special în Moldova şi zona montană.
Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.