Conac Marghiloman
Reabilitarea Conacului Marghiloman cu fonduri europene a fost finalizată și, după o investiție de 20 de milioane de lei noi din fonduri europene, autoritățile șe așteaptă ca Vila Albatros și Parcul Marghiloman să își recapete măcar o parte din strălucirea de odinioară, chiar dacă nu întreg ansamblul ce a aparținut marelui am de stat a putut fi reabilitat. În locul unde odinioară era reședința lui Alexandru Marghiloman va lua naștere un centru cultural pe care autoritățile vor începe să îl amenajeze după ce va fi făcut un plan al investiției și după ce vor fi identificate fondurile necesare.
Proiectul de reabilitare a Vilei Albatros a demarat în luna mai a anului 2011 când a fost semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în calitate de Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de organism intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-20013.
Valoarea totală a proiectului a fost de peste 27 de milioane de lei, aceasta însemnând doar costurile pentru reabilitarea clădirii și a parcului. Recepția tehnică a ansamblului urmează a fi făcută vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.