ecoatitudine II afis A3 q

Vineri, debutează, la Buzău, cea de-a doua etapă a Campaniei de educaţie ecologică şi mediu „Ecoatitudine”. Organizatorii, revista InfoMediu Europa sub patronajul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Protecția Mediulului , Garda Națională de Mediu și Asociația Iris Terra Green, cu sprijinul Primăriilor și Inspectoratelor școlare județene iși propun să promoveze beneficiile colectării selective a deşeurilor şi creșterea gradului de conştientizare a publicului larg asupra obligaţiilor de mediu, venind în sprijinul elevilor cu un proiect extins, de amploare, cu mai multe avantaje pentru aceştia.
Astfel, timp de 2 luni și jumătate campania „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”, etapa a II-a, Ediţia 2013, îşi propune, ca alături de cei peste 100.000 elevi din clasele I-VIII, din Slatina, Pitești, Ploiești, Buzău, Focșani, Tulcea, București – Sector 3, Sector 4, Sector 5 și județul Ilfov, cadre didactice şi parteneri implicaţi în proiect, să ofere o viziune completă şi complexă a dezvoltării „conceptului eco”, prin stimularea potenţialului artistic şi creativ, precum şi a importanţei colectării selective a deşeurilor (hârtie-carton; plastic,PET, aluminiu, sticlă).
Prin urmare, în cadrul etapei a II-a din acest an se vor organiza:
-un concurs între școlile implicate în campanie, privind colectarea selectivă a deşeurilor din hârtie-carton; plastic,PET, aluminiu, sticlă;
-concursul „Mascota EcoAtitudine”, concurs individual, adresat elevilor;
-concursul „Agentul EcoAtitudine”, concurs adresat profesorilor coordonatori;
-broşura „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”, dedicată elevilor din clasele I-VIII, ce conţine informaţii utile cu privire la modalităţile de colectare selectivă a deșeurilor.
“Proiectul Ecoatitudine a început în anul 2010 şi se desfăşoară pe o perioadă de zece ani, până în 2020. Anul acesta sperăm să ajungem la un număr de 50.000 de elevi la nivel naţional pe care să îi atragem în acest proiect, dar nu vrem să atragem numai copiii, ci şi pe părinţii şi bunicii lor. De asemenea, în premieră, în cadrul campaniei, componenta „Ora de Ecologie” se va prezenta într-un format nou. Astfel, în fiecare locație vom avea plăcerea să oferim elevilor o surpriză teatrală a conceptului „Ora de Ecologie” prin prezentarea spectacolului de artă și magie Eco Magic Art .
Scopul general al proiectului este acela de a sădi în spiritul fiecărui elev necesitatea apărării mediului înconjurător împotriva poluării şi de a forma cetăţeni responsabili şi preocupaţi de mediul înconjurător.
La Buzău, cea de-a doua etapă a campaniei ”Ecoatitudine debutează, vineri, 4 octonbrie la Sala Mare a Consiliului Județean și se va încheia la începutul lunii decembrie 2013

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.