Începând de luni, timp de o săptămână poliţiştii buzoieni vor intensifica activităţile de sensibilizare a populaţiei cu privire la importanţa adoptării unei conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv.
Luni a debutat oficial cea de-a VIII-a ediție a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”eveniment la care au participat comandantul IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi, prefectul județului, Gabriel Baltă, vicepreședintele CJ, Cristinel Romanescu, viceprimarul municipiului Buzău, Fănică Bîrlă dar și reprezentanți ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, ONG și ai societății civile.
Conform comandantului IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi, ddiţia din acest an se va desfăşura în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, cu implicarea poliţiştilor din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, dar şi a poliţiştilor din structurile de odine publică, proximitate şi poliţie rutieră. Fiecare zi a săptămânii va avea o temă diferită punându-se accent pe prevenirea infracţiunilor de furt, prevenirea infracţiunilor cu violenţă, prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea victimizării minorilor, ultima zi fiind dedicată siguranţei rutiere.
După conferinţa de presă, prilejuită de lansarea evenimentului, 4 actori de la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografie Bucureşti – Facultatea de Teatru s-au alăturat temei primei zile a „Săptămânii prevenirii criminalităţii” şi au „interpretat” principalele „profiluri” de persoane care comit infracţiuni de furt.
Tot în Galleria Mall, au fost organizate puncte de informare, unde poliţişti de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au adresat recomandări preventive persoanelor venite la cumpărături.
Activităţile au continuat la Centrul de Prevenire a Criminalităţii (Clubul Poliţiştilor), unde a fost organizată o masă rotundă cu tema „Asociaţie în siguranţă!”, la care au participat poliţiştii de la Prevenire, poliţişti de proximitate şi reprezentanţi ai Primăriei municipiului Buzău şi ai Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Buzău.
La activităţile programate pentru prima zi a săptămânii au fost angrenaţi şi factori poştal, care au distribuit împreună cu poliţiştii, în intervalul orar 09.00 – 11.00, materiale cu mesaje preventive cetăţenilor din mediul urban şi rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.