URS

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice a stabilit în luna septembrie că vânătorii buzoieni pot împușca în actualul sezon de vânătoare  9 urși, 11 lupi și 10 pisici sălbatice de aproape 4 ori mai puțin decât numărul de animale vizat de gestionarii fondurilor de vânătoare de pe raza județului. Efectivul de animale ce pot fi sacrificate a fost stabilit într-un ordin al Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice conform căruia cei 6 gestionari de vânătoare de pe teritoriul judeţului Buzău respectiv Direcţia Silvică Buzău, S.C.  O.S. Siriu, A.J.V.PS. Buzău, A.V.P.S. Cerbul Carpatin şi A.V.P.S. Călifarul nu pot sacrifica un număr mai mare de animale din speciile protejate decât cel stabilit la nivel guvernamental.

În urma acţiuni de evaluare a  efectivelor de animale sălbatice din speciile strict protejate, finalizată de A.P.M. Buzău la sfârşitul lunii aprilie 2013, a rezultat că pe teritoriul judeţului Buzău sunt  436  de exemplare de urs,  158 exemplare de lup şi 224  exemplare de pisică sălbatică.

Tot atunci A.P.M. Buzău a propus, în colaborare cu gestionarii fondurilor de vânătoare, numărul maxim de intervenţii pentru sezonul de vânătoare 2013/2014,  adică: 39 exemplare de urs, 35 de exemplare de lup şi 42 de exemplare de pisică sălbatică. Acest număr a fost stabilit în funcţie de pagubele înregistrate, situaţia efectivelor reale comparate cu cele optime, tendinţa şi structura populaţiei pentru speciile analizate.

Numărul de intervenţie repartizat gestionarilor fondurilor cinegetice în cazul speciilor de urs, lup şi pisică sălbatică

 

Nr. crt. Judeţul Gestionarul fondurilor cinegetice Număr de exemplare
Specia
Urs Lup Pisică sălbatică
1 BUZĂU Direcţia Silvică Buzău 3 4 1
2 SC OS Siriu Bucureşti 1 1 0
3 AJVPS Buzău 2 3 5
4 AVPS Interagro Bucureşti 1 1 1
5 AVPS Cerbul Carpatin 2 1 2
6 AVPS Bradul Bucureşti 0 0 0
7 AVPS Călifarul 0 1 1
TOTAL JUDEŢ 9 11 10
TOTAL LA NIVEL NAŢIONAL 2013-2014 406 485 410

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.