Vineri va debuta la Râmnicu Sărat iar sâmbătă la Buzău cea de-a noua ediție a festivalului VEDETEATRU. Timp de o săptămână, pe scenele din Buzău și Râmnicu Sărat vor avea loc 8 spectacole puse în scenă în special de teatrele bucureștene. Pentru că sala Teatrului „George Ciprian” aflată în incinta Muzeului Județean este în renovare, spectacolele se vor juca pe Scena Sălii Mari a Consiliului Județean, la Casa de Cultură din Râmnicu Sărat și la Cafeneaua Artiștilor chiar dacă repsectivele săli nu au dotările specifice unei adevarate săli de teatru.
„Anul acesta spectacolele se vor juca în săli care nu permit instalarea de decoruri sofisticate, nu avem posibilități tehnice pentru a folosi sunete sau lumini speciale. Ne-am conformat și am ales pentru festival spectacole care se pot adapta la aceste condiții”, a declarat directorul Teatrului „George Ciprian”, Gina Chivulescu
De la ediția din acest an a festivalului VEDETEATRU nu vor lipsi nici dezbaterile, lansările de carte, colocviile sau audițiile radiofonice ale unor piese de teatru ce se vor desfășura ca și în anii trecuți la Biblioteca Judeţeană.
Printre actorii care sunt așteptați la Buzău anul acesta se află Horaţiu Mălăele, George Ivaşcu, Adela Mărculescu, Diana Lupescu, Alexandru Repan, Constantin Cotimanis și chiar ministrul Culturii, Mircea Diaconu. Festivalul se va încheia sâmbătă, 26 mai când va avea loc gala de premiere dar și un recital al lui Marius Mihalache. Biletul de intrare pentru un spectacol costă 25 de lei iar pentru achiziționarea de abonamente pentru minim 6 spectacole prețul este de 20 de lei. De asemenea, elevii, studenții și pensionarii plătesc câte 10 lei pentru un bilet la teatru.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.