Canicula din ultima săptămână se va accentua în următoarele două zile. De mâine şi până sâmbătă seara, zonele de câmpie ale judeţului vor fi sub avertizare cod portocaliu de caniculă. Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de vineri, canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80 pe arii extinse. Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35….37 de grade, atingînd izolat valori de 38 de grade, la câmpie.

Între timp, de mâine seară, de la ora 18.00, nordul judeţului se va afla sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică. În zona de munte vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, local averse şi, posibil căderi de grindină.

Avertizările meteorologilor au pus deja în gardă autorităţile. În această după-amiază a fost convocat la Prefectură, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul reuniunii s-au stabilit principalele măsuri ce trebuie luate pentru a preîntâmpina situaţiile nedorite provocate de capriciile naturii. În municipiul Buzău au fost deschise puncte de prim ajutor. Pe lîngă cel din incinta Primăriei Buzău, buzoienii se pot adăposti de arşiţă şi în punctele deschise în cartierele Dorobanţi, Micro 14 şi Parcul Crîng.

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că instituţia are pregătite instalaţiile de filtrare a apei, dacă vor fi situaţii în care fântânile vor seca şi nu vor mai putea asigura alimentarea cu apă potabilă a populaţiei şi a animalelor.

Pe de altă parte, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a anunţat că este pregătit să suplimenteze numărul de echipaje de pe fiecare tură dacă va mai creşte numărul solicitărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.