Voluntarii de la Arte și D.G.A.S.P.C. premiați de Consiliul Județean

0
298

Profesorii și elevii implicați în proiectul de voluntariat „Povesti de altădată”, implementat de Consiliul Județean Buzău, împreună cu Liceul de Arte ”Margareta Sterian” Buzău și cu D.G.A.S.P.C Buzău, în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului au fost premiați, joi, de Consiliul Județean pentru activitatea desfășurată în ultimele săptămâni.

În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, Consiliul Județean Buzău a luat inițiativa de a implementa, împreună cu Liceul de Arte ”Margareta Sterian” Buzău și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, o serie de activități, în vederea promovării dezvoltării durabile în comunitatea locală, prin proiectul Poveștile de altădată”.

În cadrul proiectului  s-au amenajat de către elevii Liceului de Arte ”Margareta Sterian” Buzău, împreună cu profesorii lor coordonatori, spațiile interioare de la complexul de Servicii pentru Copilul cu Dizabilități Buzău: Centrul rezidențial ”Floarea-Soarelui” și ”Floare de Colț” și Serviciul Module rezidențiale de tip familial: Apartamentul ”Liceenii”.

Totodată voluntarii de la Arte au susținut un spectacol artistic, intitulat “Împreună”, la sala de festivități a Consiliului Județean Buzău, în data de 17.05.2019.

SNV este un eveniment anual inițiat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, eveniment care se află la cea de-a 18 ediție.

Acest eveniment național are loc anual, în a treia săptămână a lunii mai și este menit să mobilizeze cât mai multe entități publice și private, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul și implicarea comunității în acțiuni de voluntariat și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

La nivelul județului Buzău, inițiativa de înscriere a evenimentului în Calendarul de activități pe anul 2019, a avut drept obiectiv principal consolidarea eforturilor de protecție și salvare a patrimoniului cultural. Rezultatul scontat al acestei acțiuni este acela de asigurare a conexiunii între voluntariat și dezvoltarea durabilă a comunității.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.