Duminică, la Pănătău, a avut loc prima ediție a concursului de ciclism rural „Vreau să Fiu Activ” – o iniţiativa a Asociaţiei de Ajutor AMURTEL în parteneriat cu Primăria Pănătău, finanţată de Consiliul Judeţean Buzău.
La start s-au înscris 45 concurenţi cu vârste între 7 şi 47 ani şi peste 100 de persoane(părinţi, fraţi mai mari, bunici, sau colaboratori) au asistat la cursă încurajându-și favoriții.
Startul s-a dat pe categorii de vârstă, iar poliţia şi jandarmeria au asigurat bună desfăşurare a concursului, concurenţii fiind însoţiţi pe tot parcursul cursei de maşină poliţiei. Fiecare participant a primit o diplomă de participare şi un pachet cu dulciuri iar locurile 1,2 şi 3 au primit medalii.
Premierea a fost făcută de Primarul localităţii Pănătău, Nicolae Stoica şi coordonatorul de proiect din partea AMURTEL România, Larisa Brătucu şi a avut loc în faţă Primăriei Pănătău.
Costurile concursului au depăşit finanţarea nerambursabilă acordată de Consiliul Judeţean Buzău şi completările au fost făcute de Primăria Pănătău şi AMURTEL România.
Organizatorii îşi propun să dezvolte această iniţiativa în fiecare an, această fiind prima ediţie, pentru a îndeamnă persoanele din zona rurală să fie mai implicate în practicarea sportului şi să îndrăgească mişcarea în aer liber. De asemenea, organizatorii au adus mulțumiri Şcolii din Cislău pentru implicare şi participare cu un număr considerabil de copii, precum şi Liceului Teoretic “Radu Vlădescu” din partea căruia au participat elevi voluntari coordonaţi de profesor Marina Brătucu. Un aport deosebit l-au avut şi voluntarii asociaţiei organizatoare AMURTEL, veniţi prin programul Serviciul European de Voluntariat, Daniel Busuioc – voluntar al AMURTEL care s-a ocupat de verificarea bicicletelor şi organizaţia Outward Bound Sovata care a împrumutat echipamentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.