Iarna își intră încet, încet în drepturi iar lipsa ninsorilor nu poate decât să-i bucure pe locuitorii Buzăului. Asta pentru că, și în acest an, în caz de ninsoare, Primăria a decis să nu acționeze decât cu nisip și cu utilaje pentru deszăpezirea străzilor și trotuarelor. Pentru că în urmă cu doi ani sarea în exces a provocat distrugeri în covorul asfaltic iar reparațiile au costat peste 2,5 milioane de euro, municipalitatea a decis ca nici în acest an să nu folosească sarea pentru deszăpezire.
„Nici în aceast an nu vom exagera cu sarea pentru că acum două ierni am dat foarte multă sare să se circule ca vara iar cheltuiala a fost aproape de 2,5 milioane de euro. Îi rog pe cetățeni să înțeleagă că nu vom face drumurile ca în palmă dând cu astfel de soluții. De aceea, atunci când sunt condiții grele de trafic să încerce să renunțe la mașini pentru că vom curăța drumurile, dar nu le vom face ca vara”, a precizat primarul Constantin Boșcodeală.
Cu toate acestea, edilul șef dă asigurări că societatea de salubritate este dotată corespunzător și are stocurile de materiale pregătite.
„De deszăpezire se va ocupa RER Ecologic. Dispune de 17 utilaje pentru cei 175 de km de rețea și trotuare, o volă, un autogreder dar și sărărițe ce poartă în ele soluție de clorură și sare. Ca și materiale, în depozite sunt 200 de tone de sare, 400 de tone de nisip dar și 12 tone de motorină, materiale care ar trebuie să ajungă dacă nu vor fi căderi masive de zăpadă”, a încheiat edilul șef Constantin Boșcodeală.
Așadar, buzoienilor nu le rămâne decât să spere ca zăpada și poleiul să nu pună stăpânire pe drumurile și trotuarele din oraș. În caz contrar nu este exclus să se întâmple ca anul trecut, când Secția de Ortopedie a Spitalului Județean a fost luată cu asalt după primul îngheț.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.