Centrul de zi și de noapte pentru persoane fără adăpost din municipiul Buzău este supraaglomerat. Vremea din ultimele zile a făcut ca la centrul ce aparține municipalității să se prezinte  un număr aproape dublu de persoane care nu au un acoperiș deasupra capului.

Conform directorului Centrului, Daniel Lambru, unitatea este concepută cu 25 de locuri,  sâmbătă au fost 49 de persoane care s-au cazat iar luni sunt 47.

Cum numărul de asistați depășește capacitatea centrului și oamenii nu pot fi lăsați afară în frig, conducerea instituției de ocrotire socială a  amplasat în camerele centrului și chiar pe holuri saltele pe care să poată dormi toți cei pe care frigul i-a prins în stradă.

„Clienții” centrului sunt aduși de cele mai multe ori de Poliţia Locală sau de Salvare atunci când sunt găsiți pe străzi în zilele geroase, sunt igienizați, primesc o masă caldă, asistenţă medicală primară dacă au nevoie şi un loc unde să se odihnească.

Cei cu o situație materială precară pot rămâne aici atât timp cât condițiile meteo le pun viața în pericol, cu condiția să respecte regulile, să nu consume alcool și să nu facă scandal.

În prezent, Centrul pentru persoane fără adăpost din Buzău adăpostește și persoane care nu își au domiciliul în municipiul Buzău. Oamenii au fost aduși aici pentru că nu puteau fi lăsați în stradă dar autoritățile fac demersuri ca ei să fie duși la instituții similare de pe raza localității de domiciliu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.