Două filme de referință din cinematografia românească au fost pregătite în această săptămână pentru buzoieni. Ca în fiecare joi și vineri, Centrul Județean de Cultură și Artă cu sprijinul Consiliului Județean Buzău invită buzoienii la filme în aer liber la amfiteatrul din Parcul Tineretului. În această săptămână sunt programate două pelicule „WEBSITESTORY” în regia lui Dan Chișu și „DOMESTIC” sub semnătura lui Adrian SITARU.
Filmul programat joi seara, „WEBSITESTORY”, este povestea unei tinere de 18 ani, Laura care petrece o noapte într-un club cu prietena ei, Mira. Se îmbată şi fumează primul joint din viaţa ei. Dimineaţă nu-şi mai aduce aminte de nimic şi află că Mira a murit. Vrea să afle adevărul şi descoperă pe net postările Mirei, pe YouTube. Începe aventura vieţii ei. Vrea să se răzbune cu orice pret. Povestea răzbunării ei se întoarce, în final, pe net, acolo unde a şi început. WebSiteStory reprezintă debutul în lung-metraj al regizorului Dan Chişu. Filmat în Bucureşti, pe durata a 12 zile, filmul a avut un buget de cca 120.000, euro.
Vineri, organizatorii propun buzoienilor amatori de film o comedie a cărei regie este semnată de Adrian Sitaru. Filmul prezintă povestea unor oameno obișnuiți care trăiesc alături de animalele preferate într-un bloc. Filmul urmăreşte povestea a trei personaje principale – Domnul Lazăr (48 de ani, profesor şi actualul preşedinte al asociaţiei de locatari a blocului său), Domnul Mihăeş (40 de ani, taximetrist) şi Toni (un tip de 25 de ani) – şi a animalelor lor, toţi forţaţi să locuiască împreună în aceeaşi comunitate a blocului. Fiecare dintre cele trei personaje completează povestea celuilalt, influenţând-o într-o anumită măsură. Un proiect care mixează umorul negru şi drama, o poveste cu elemente absurde, la care râzi şi te emoţionezi în aceeaşi măsură, într-un decor stilizat şi plin de culoare. Proiect finanţat de CNC cu 977.811 RON în cadrul sesiunii de concurs iunie – iulie 2010.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.