Workshop-ul de dirijat coral ajunge în această primăvară la Râmnicu Sărat. În perioada 17- 19 martie 2017, o echipă de formatori Cantus Mundi va susține în acest oraș primul modul dintr-o sesiune amplă de pregătire, aflată în desfășurare la nivel național. Workshop-ul va fi prezentat de Emanuel Pecingină, Maestru co-repetitor al Corului Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, împreună cu Bogdan Andronache și Marilena Rădulescu, membri ai celebrului ansamblu coral și alături de Crina Țurcanu, Consilier Artistic al Programului Național Cantus Mundi.

Cursul oferă tuturor participanților noțiunile de bază pentru dirijat coral și cunoștințele pentru înființarea și coordonarea unui cor. De la informații despre anatomia umană, aparatul fonator, exerciții tehnice, vocalize, până la teorie muzicală, practică dirijorală, noțiuni care țin de interpretare, stil muzical și psihologia copilului, sesiunile de formare oferite de echipele Cantus Mundi pun bazele unei adevărate revoluții muzicale în domeniul cântului coral – toate acestea, la inițiativa dirijorului Ion Marin.

Workshop-ul de la Râmnicu Sărat se va desfășura în incinta Colegiului Național “Alexandru Vlahuță”. Participarea este gratuită, în baza completării online a formularului de înscriere, disponibil aici: bit.ly/VreauSaFiuDirijorCantusMundi, cu minim 2 zile înainte de data cursului.

 

Simultan cu evenimentul de la Râmnicu Sărat are loc și workshop-ul de la Constanța. Sesiuni de formare similare vor fi disponibile și publicului din Baia Mare și Drobeta Turnu Severin (24-25 martie) și Arad (5-6 mai). De la începutul acestui an, membrii echipelor de formatori Cantus Mundi au susținut workshop-uri la Sibiu, Oradea, Timișoara, Sfântu Gheorghe, Focșani și Cluj. La finalul workshop-urilor, fiecare participant primește o diplomă, care este atât un act util pentru profesie, cât și o amintire prețioasă. Interacțiunea continuă, apoi, pe platforma Cantus Mundi, care poate fi accesată la www.cantusmundi.com, iar cei înscriși beneficiază de o bază extinsă de partituri on-line, precum și de facilități disponibile exclusiv dirijorilor de cor.

Inițiat în anul 2011, de către dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul Național Cantus Mundi a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simplă idee, o Direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii: Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”. Cantus Mundi pune pe hartă talentul, educația și dezvoltarea culturală a tinerilor din România. În 7 ani, 4100 de dirijori și 250 000 de coriști din cele 41 de județe ale României vor face parte din Programul Național Cantus Mundi. La 100 de ani de la Marea Unire, Programul Național Cantus Mundi, desfășurat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, își propune să existe coruri în fiecare școală din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.