imagine de arhivă

Situație alarmantă în comuna Viperești, unde din cauza ploilor abundente din ultimele ore, mai multe case dintr-un cătun locuit în exclusivitate de romi, riscă să se prăbușească.
Potrivit viceprimarului comunei, Vlad Aurică, toate aceste case sunt construite din chipici de pământ pe care ploile i-au umflat astfel că riscul prăbușirii lor este destul de mare. Este vorba despre 40-50 de case, în care locuiesc numeroase suflete între care mulți copii.
În câteva case, apa și nămolul a intrat astfel că 4-5 familii care au numeroși copii trebuie evacuate, spune viceprimarul. Oamenii nu vor însă să-și părăsească locuințele și au refuzat deocamdată mutarea în căminul cultural, acolo unde autoritățile le-au promis găzduire. Pe de altă parte, prefectul de Buzău, Gabriel Baltă, spune că nu se impune evacuarea oamenilor, în zonă intervenindu-se la această oră pentru scoaterea apei și mâlului din zonele afectate.
Tot în comuna Viperești, în urma ploilor din ultimele ore, peste 40 de fântâni au fost colmatate, pompierii încercând la ora transmiterii acestei știri să scoată cu motopompele mâlul din puțuri.
Tot în comuna buzoiană Viperești, două sate, Rușavăț și Muscel, sunt izolate în această dimineață după ce drumul care le lega de centrul localității a fost distrus. Potrivit viceprimarului Vlad Aurică, circa 1000 de oameni din cele două sate sunt izolați, salvarea ori pompierii neputând intra, în caz de necesitate, în cele două cătune. Singura modalitate de a ajunge la localnicii din Rușavăț și Muscel este la picior.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.