Zeci de elevi de liceu au fost prinși chiulind de la ore, în timpul unei acțiuni comune a inspectorilor din Inspectoratul Școlar Buzău și polițiștii locali.
Tinerii au fost descoperiți de echipele mixte fie în baruri, fie în diverse alte locuri care nu au veau nici o legătură cu școala, acolo unde adolescenții ar fi trebuit de fapt să se afle la acel moment.
În toate cazurile, polițiștii locali și inspectorii IȘJ au înștiințat conducerile școlilor din care proveneau chiulangii, la rândul lor directorii urmând a-i anunța pe părinți.
” In baza protocolului de colaborare, incheiat intre Directia de Politie Locala Buzau si Inspectoratul Scolar Judetean Buzau, politistii locali impreuna cu inspectori scolari au acţionat pe raza Mun. Buzau, pentru creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ, în zona adiacentă acestora si pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.
In urma acestei actiuni, politistii locali au depistat un număr de 24 elevi dintre care 9 elevi absentau de la cursuri nejustificat. Vor fi întocmite informări către conducerea unităţilor de învăţământ la care aceştia sunt înscrişi.
Ca urmare a acestei actiuni, vor fi informati si parintii elevilor depistati cu privire la activitatile pe care aceştia le desfasurau in timpul in care ar fi trebuit sa frecventeze orele de curs!”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției locale, Doru Dumitrașcu, care a precizat, totodată, că actiunile de acest gen vor continua si in perioada urmatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.