inundatii Vernesti-10
Mai multe locuințe din Pogoanele au beciurile inundate și câteva zeci de hectare de izlaz sunt sub ape, după ce nivelul pânzei freatice a crescut în ultimele zile, situația fiind înregistrată pentru prima dată în localitatea din zona de câmpie a județului Buzău. Comitetul pentru Situații de Urgență Pogoanele a luat legătura cu reprezentanții Prefecturii și a solicitat sprijin la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, instituții care au trimis în zonă mai multe motopompe.
„Nivelul pânzei freatice a crescut foarte mult. Mai bine de 50 de hectare de izlaz comunal au fost inundate și acum apa băltește. De asemenea, beciurile caselor din zonă sunt inundate cu apă care atinge pe alocuri chiar și un metru. Am primit ajutor de la ANIF care a trimis în zonă motopompe cu care sperăm ca în câteva zile să reușim să tragem apa și să o redirecționăm pe canale”, a declarat primarul orașului Pogoanele, Florin Dumitrașcu.
Și reprezentanții ISU Buzău au trimis la Pogoanele 6 motopompe care vor fi folosite pentru scoaterea apei din gospodăriile inundate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.