nicolau
Zilele Colegiului Național Mihai Eminescu, îndoliate de moartea scriitorului Valentin Nicolau, fost director al TVR și proprietar al editurii Nemira.
Valentin Nicolau trebuia să se afle miercuri la Buzău unde, cu prilejul zilelor Colegiului Eminescu, avea să-și lanseze cartea Basmania.
Valentin Nicolau, proprietarul editurii Nemira, fost şef al Televiziunii Române, scriitor şi dramaturg, a decedat, marţi, la vârsta de 54 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. El se afla în maşina personală când a început să se simtă rău, Ambulanţa fiind chemată de o altă persoană. Medicii au început manevrele de resuscitare în timp ce îl transportau pe Nicolau la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Manevrele de resuscitare au continuat la spital, însă fără succes, într-un final fiind declarat decesul.
Scriitor, proprietar al grupului Nemira, fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune, Valentin Nicolau, în vârstă de 54 de ani, a fost de formaţie geofizician.
Valentin Nicolau a condus Televiziunea Română, din funcţia de preşedinte-director general, în perioada 2002-2005. De asemenea, Valentin Nicolau a fost membru în fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care a fost demis pe 10 decembrie 2013 de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.
În 2013, Valentin Nicolau s-a numărat printre numele vehiculate pentru preluarea din nou a şefiei TVR.

Colegiul National ,,Mihai Eminescu” din Buzău marchează în această perioadă 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, patronul spiritual al colegiului, printr- o serie de evenimente cultural-educaționale, organizate cu scopul de a crea punți peste timp cu opera eminesciană, cât și pentru a șlefui, într-un mod inedit, competențele culturale ale elevilor acestei unități de învățământ.
Seria evenimentelor cultural-educationale dedicate acestui eveniment cuprinde prezentări de carte din literatura contemporană, filme documentare, lecturi expresive, exercitii de comunicare, conferințe aniversare precum și un program artistic la care au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și ai altor instituții partenere din Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.