Zilele Filmului-2

Prima ediție a Zilelor Filmului Românesc la Buzău s-a încheiat duminică după trei zile în care cele 6 producții românești au rulat de 8 ori cu casa închisă. Pentru că cererea a depășit orice așteptări organizatorii au decis să reprogrameze două din filmele programate și astfel, „Poziția Copilului” și „Domestic” au rulat de câte două ori.
Zilele Filmului-4
Mai mult după prima proiecție a filmului „Domestic” buzoienii au avut prilejul de a adresa întrebări la doi dintre protagoniștii filmului,Toni interpretat de actorul Sergiu Costache și Alin interpretat de copilul Dan Hurduc. Dialogul dintre cei doi actori și sală a debutat când unul dintre spectatori i-a reproșat lui Sergiu Costache existența câtorva scene cu limbaj licențios care, în opinia buzoianului, nu și-ar fi avut rostul. După o polemică în care au intrat și alți spectatori mai puțin deranjați de limbajul ceva mai colorat discuțiile au continuat zeci de minute cu întrebări legate de o eventuală continuare a filmului regizat de Adrian Sitaru dar și referitoare la proiectele în care mai sunt implicați cei doi actori.
Zilele Filmului-3
Succesul de care s-au bucurat Zilele Filmului Românesc i-a convins pe organizatorii locali că publicul buzoian este avid de filme fapt pentru care proiecțiile de filme de calitate vor deveni un lucru permanent și în Buzău chiar dacă orașul nu mai beneficiază de nici un cinematograf.
Adrian PETRE
„Zilele Filmului Românesc ne-au arătat faptul că buzoienilor le lipsește un cinematograf iar acest lucru ne determină să încercăm să permanentizăm proiecțiile de filme de calitate la Buzău. Pentru aceasta intenționăm ca lunar să aducem un filme bune pe care să le oferim buzoienilor atât la Sala Mare a Consiliului Județean cât și la Amfiteatrul din Parcul Tineretului pe timpul verii. Mai mult, am dori ca festivalul Zilele Filmului Românesc să îl putem duce și la Râmnicu Sărat. Mâine(nr. luni) vom lua legătura cu organizatorii și atunci când filmele vor fi disponibile sper să ajungem cu proiecțiile și la Râmnicu Sărat”, a declarat Adrian Petre, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Buzău.
Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.