Ziua Armatei Române sărbătorită anual pe 25 octombrie va fi marcată, miercuri, la Buzău  printr-o serie de activităţi menite să amintească şi să cinstească lupta şi jertfa Armatei Române.

Astfel, de la ora 10.00 militarii din Garnizoana Buzău vor organiza o ceremonia militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori la Monumentul „Regimentului 48 Infanterie” din Parcul Eroilor iar la ora 12.00 în localitatea Costești va fi dezvelit un Monument al Eroilor din cele două războaie mondiale.

De la or 16.30  militarii vor oferi buzoienilor în Piaţa Daciei o porţie de fasole cu ciolan și un concert susținut de Muzica Militară a Diviziei 2 Infanterie „Getica”, urmată de o retragere cu torţe pe itinerariul Piaţa Daciei – Aleea Trandafirilor – Bulevardul Unirii – Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu – Divizia 2 Infanterie „Getica”.

La activitate sunt așteptate oficialităţi locale civile şi militare, reprezentanţi ai instituţiilor publice, cadre militare în activitate, în rezervă şi retragere, veterani de război.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.