Drum important din Buzău reabilitat cu bani europeni. Consiliul Județean a semnat, luni, cel de-al doilea proiect finanțat cu bani europeni

0
748

Consiliul Județean a semnat, luni, contractul de finanțare pentru proiectul ”Stimularea mobilității la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul limita Județ Brăila – Robeasca – Vadu Pașii (E85)” promovat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1. – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.
Cel de-al doilea proiect finanțat din fonduri europene, din acest exercițiu bugetar, semnat de Consiliul Județean Buzău în acest an are o valoare totală de aproximativ 26.700.000 de euro din care Consiliul Județean Buzău va contribui cu doar doi la sută din valoarea eligibilă a proiectului și în urma acestuia se va reabilita pe parcursul a 62 de luni porțiunea drumului județean 203K situată între limita cu județul Brăila și intersecția cu E85 de la Autorola.

În cadrul conferinței de presă organizată la sediul CJ cu ocazia semnării contractului președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a mulțumit întregii echipe care a lucrat pentru obținerea finanțării proiectului atât de important pentru reabilitarea infrastructurii rutiere județene și a ținut să declare că până la finalul anului Consiliul Județean va mai semna și alte contracte de finanțare.

Doresc să precizez că pe acest exercițiu de finanțare alegerea proiectelor a fost o alegere strategică, din acest motiv nu a contat ordinea ci o listă de proiecte prioritare iar Buzăul a avut acest proiect care a fost prima prioritate. Este al X-lea drum finanțat pe zona de Sud est, felicit pe președintele CJ Buzău pentru implicarea sa directă în pregătirea acestor pentru că trebuie să știți că este foarte greu să depuneți un proiect pentru finanțare și să si obțineți finanțarea”, a declarat Luminița Mihailov, director al ADR Sud Est Brăila.
După semnarea cererii de finanțare a proiectului urmează să se treacă la organizarea procedurilor de licitație la finalul cărora vor urma și lucrările propriu zise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.