Ziua Armatei Române a fost sărbătorită, joi, de militarii din Garnizoana Buzău la Monumentul Ostașului Necunoscut din localitatea Siriu. Alături de localnici și oficialități locale și județene la manifestările organizate în 25 octombrie au fost prezenți și trei militari

americani din conducerea trupelor dislocate în România.

Lângă cei trei invitați americani au luat loc joi comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general Maior Ciprian Marin, comandantul Școlii de Instruire a Forțelor Aeriene de la Boboc, general de flotilă aeriană Ovidiu Bălan, Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăul, prefectul județului Buzău Marian Țiclea alături de cei doi subprefecți și președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a oficiat un Tedeum în timpul căruia unui copil, component al corului școlii din comuna Siriu, i s-a făcut rău și a fost preluat de sanitarii militari prezenți la eveniment. De asemenea,  în timp ce prefectul județului Buzău transmitea mesajului premierului Nicolae Ciucă unei femei militar aflată în formația ce însoțea Garda Drapelului i s-a făcut rău și a leșinat,  fiind transportată pe brațe la ambulanță de către colegii militari.

Evenimentul s-a încheiat cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut timp în care mai multe avioane de la Școala de Instruire a Forțelor Aeriene „Aurel Vlaicu” de la Boboc au survolat cerul iar la final corul școlii din localitate a susținut un mic recital.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.