Vineri, 26 iunie 2020, în Piaţa Dacia din Buzău, au avut loc manifestări dedicate  Zilei Drapelului Naţional al României.

Manifestările au debutat joi, 25 iunie, când, la ora 21.30 a avut loc ceremonia de coborâre a Drapelului României și depunerea acestuia la Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului din municipiul Buzău și au continuat vineri, 26 iunie, cu oficierea slujbei de sfințire a Drapelului României de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

A urmat ceremonia în Piaţa Dacia din Buzău, unde Raluca Banu, consilier superior în cadrul Serviciului Județean al Arhivelor Naționale a prezentat pe scurt semnificația acestei zile, afirmând că: Drapelul Național al României este unul din reperele naționale care ne definesc și ne oferă unicitate în lume, fiind un atribut și simbol al patriei, în el fiecare generație identificându-se trecutul, prezentul și viitorul neamului. Tricolorul a fost, este și nu va înceta să fie simbolul românismului, reprezintă unitatea, independența și tăria românilor, alături de istoria, limba și credința lor.

După salutarea Drapelului României de către, prefectul județului Buzău, președintele Consiliului Județean Buzău, primarul municipiului Buzău și comandantul Garnizoanei Buzău, general-maior Dragoș-Dumitru IACOB, activitatea s-a încheiat cu înălțarea Drapelului pe catarg și intonarea Imnului Național al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.