Consiliul Județean nu îi uită nici în acest an pe cei mai mici buzoieni pentru care organizează miercuri, de Ziua Internațională a Copilului, o serie de manifestări cultural artistice.

Tara COpilariei 2014-21Astfel, Consiliul Județean în parteneriat cu instituțiile subordonate, Teatrul George Ciprian, Muzeul Județean, Biblioteca ”V.Voiculescu” și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău vor organiza în data de 1 iunie un concurs de desene pe asfalt, o piesă de teatru pentru copii dar și un spectacol care va avea loc la orele după-amiezii în Amfiteatrul din Parcul Tineretului.

”Consiliul Județean organizează, și în acest an, evenimente destinate tuturor copiilor, cu ocazia zilei de 1 Iunie. Ca de fiecare dată, în cadrul parteneriatului încheiat cu Muzeul Județean Buzău, Teatru George Ciprian, Centrul Județean de Cultură și Artă și Biblioteca Județeană, organizăm evenimente pentru cei mici”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Astfel, pentru miercuri, 1 Iunie, Teatrul George Ciprian a pregătit două spectacole de teatru și un atelier de creație pentru copiii din centrele DGASPC.

Muzeul Județean Buzău invită toți copiii, începând cu ora 12.00 la un concurs de desene pe asfalt, care se va desfășura în curtea instituției.

Începând cu ora 16.30, micii buzoieni sunt invitați, în Parcul Tineretului, la o întâlnire cu personajele preferate, să se fotografieze cu acestea, și să participe la spectacolul organizat de Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău.

De asemenea, copiii vor primi dulciuri și baloane.

”Fiecare copil trebuie să se bucure de ziua de 1 iunie. De aceea, am gândit o serie de evenimente la care să participe copiii. Având în vedere că micuții care provin din familii dezorganizate, lipsite de posibilități sau care provin din centrele DGASPC, ajung mai greu sau chiar deloc la un spectacol de teatru, îi invităm la 2 reprezentații gratuite, precum și la un atelier de creație”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Seria evenimentelor prilejuite de Ziua Copilului începe, practic, din acest weekend.

Teatrul George Ciprian organizează, atât în weekendul 28-29 mai, cât și în 3-4 mai spectacole de teatru pentru copii, în cadrul Galei VedeTeatru, iar vineri, 3 iunie, Biblioteca Județeană organizează un atelier de benzi desenate.

De asemenea, atât cei mici, cât și cei mari sunt invitați, în zilele de 3 și 4 iunie la o paradă miliară și demonstrații de lupte cu gladiatori, susținute de Garda Apulum.

”Este, practic, o săptămână întreagă dedicată Zilei Copilului”, a încheiat Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.