Porti deschise ISU
Luni, 13 octombrie este “Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale” stabilită prin rezoluția 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite,.
Cu prilejul acestei zile Biroul Naţiunilor Unite pentru Reducerea Riscului Dezastrelor a propus pentru acest an activităţi dedicate persoanelor vârstnice, care să ţină cont de necesităţile acestora precum şi de contribuţia pe care o pot aduce pentru o mai bună planificare şi înţelegere a reducerii riscului la dezastre în cadrul comunităţii din care fac parte.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Neron Lupaşcu” al Judeţului Buzău susține acest proiect organizând, în data de 13 octombrie, activităţi dedicate popularizării semnificaţiei acestei zile, astfel:
Organizarea şi desfăşurarea de acţiuni specifice de tipul „Ziua Porţilor Deschise”– prezentarea mijloacelor de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire al acestora la sediile celor două subunităţi de intervenţie (Detaşamentul de Pompieri Buzău, Detaşamentul de Pompieri Rm. Sărat), între orele 09.00-14.00.
Expoziţii cu prezentarea tehnicii de intervenţie:
– Detaşamentul de Pompieri Buzău: parcare hipermarket Kaufland, parcul Tineretului, între orele 15.00-18.00;
– Detaşamentul de Pompieri Rm. Sărat: primăria Rm. Sărat, Casa de Cultură, între orele 15.00-18.00;
– Garda de Intervenţie nr. II Mărunţişu: Liceul Teoretic ,,Radu Vlădescu” Pătârlagele, între orele 09.00-14.00.

Totodată, Institutul de Geografie al Academiei Române împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, organizează o sesiune de comunicări pentru programul „CHANGES” începând cu orele 10.00 în data de, la sala „Gheorghe Filipescu” a Consiliului Judeţean Buzău.
Prin dezastre naturale se înţeleg fenomenele naturale de origine geologică sau meteorologică, ori îmbolnăvirea unui număr mare de persoane sau animale, produse în mod brusc, ca fenomene de masă. În categoria fenomenelor naturale distructive de origine geologică sau meteorologică sunt cuprinse cutremurele, alunecările şi prăbuşirile de teren, inundaţiile şi fenomenele meteorologice periculoase, care afectează violent zone relativ mari de teren pe termen lung, provocând pierderi de vieţi omeneşti, pagube materiale şi degradarea mediului natural.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.