Ziua Națională a României sărbătorită în avans, la Luxemburg, de artiștii buzoieni

Printre spectatori-Laura Codruţa Kövesi

0
175

Ansamblul Plaiurile Mioriței al Centrului Județean de Cultură și Artă a sărbătorit în această săptămâna Ziua Națională a României la invitația domnului Lilian Zamfiroiu Ambasadorul României la Luxemburg.

Printre spectatorii care au luat păarte la spectacolul oferit de artiștii buzoieni s-au numărat membri ai Guvernului, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Marele Ducat, reprezentanți ai anumitor ONG-uri locale și europene, oameni de afaceri dar și o mare parte din comunitatea romanescă din Luxemburg. De asemenea, au fost prezenți numeroși reprezentanți ai României la Curtea Europeană de Justiție, la Curtea Europeană de Conturi, inclusiv doamna Laura Codruţa Kövesi, care şi-a preluat mandatul de procuror-șef al Parchetului European, cu sediul  în Luxemburg.

După intonarea imnurilor României, Luxemburgului și Uniunii Europene, a urmat un program artistic sustinut de Ansamblul Plaiurile Mioritei și o receptie pe parcursul careia au fost prezentate produsele traditionale din Buzăului (vinuri buzoiene, produse culinare, costume traditionale, obiecte de artizanat, pliante și filme de prezentare). Din delegația buzoiană au mai făcut parte pe lângă artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă vicepreședintele Consiliului Județean Adrian Petre, secretarul județului Laurențiu gavrilă și directorul economic Liviu Ciolan.

„Am  susținut în fața audienței frumusetea și unicitatea meleagurilor buzoiene, invitându-i pe cei prezenți să ne viziteze țara și, în special, să se bucure de ținutul Buzaului. Gazda noastră, dl Ambasador Lilian Zamfiroiu, s-a aplecat asupra anului 2019 și a impactului acestui an pentru țara noastră, subliniind că Ziua Națională evocă valorile unităţii, solidarităţii şi toleranţei, valori universale şi actuale la nivel individual, naţional, european şi mondial. Evenimentul  a fost un excelent prilej de promovare turistică a Buzăului, de prezentare a tradițiilor și a valorilor artistice locale, care merită pe deplin să fie cunoscute.
Mulțumesc încă o dată dlui Ambsador Lilian Zamfiroiu pentru invitația facută și pentru călduroasa găzduire!”, a declarat vicepreședintele CJ Adrian Petre.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.