Porti deschise

Marţi, începând cu ora 09.00, sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Buzău de pe strada Bistriţei nr. 51 îşi va deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. Evenimentul organizat cu ocazia “Zilei informării Preventive” se va desfășura la nivel național în majoritatea unităților de profil din țară inclusiv la Detaşamentul din Râmnicu Sărat şi Garda de Intervenţie Mărunţişu.

Totodată, la nivelul judeţului Buzău au fost organizate puncte de informare preventivă şi s-au înmânat pliante şi fly-ere în marile centre comerciale şi la taberele şcolare.

La nivel european, în fiecare zi de marţi 13, se organizează “Ziua informării Preventive”, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat acestei inițiative europene.

Dacă pentru unele persoane o zi de 13 poate aduce ghinion, mai ales dacă se suprapune cu o zi de marţi, pentru specialiştii Inspecţiei de Prevenire această coincidenţă reprezintă doar un prilej în plus de a trage un semnal de alarmă asupra importanţei respectării măsurilor de prevenire. O situaţie de urgenţă se poate produce în orice zi, indiferent de data sau ziua din calendar, dar la fel, în orice zi, prin respectarea măsurilor specifice ne putem proteja pe noi şi pe cei de lângă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.