Consiliul Județean Buzău a semnat, marți, un nou contract de finanțare din fonduri europene prin care se vor asigura resursele financiare construirii a două case de tip duplex familial pentru 48 de copii cu probleme și un centru de zi pentru 90 de copii.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 8 Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale și este în valoare de 1 milion de euro.

„Este o sumă considerabilă de 1 milion de euro. Sunt și cheltuieli neeligibile și vor trebui făcute anumite actualizări pentru că s-au mai modificat unele lucruri de când se lucrează la proiect. Cheltuiellile neeligibile vor fi suportate din bugetul Conciliului Județean care le va da către DGASPC pentru implementarea acestui proiect”, a spus președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

„Este un moment deosebit că astăzi se semnează acest contract din fonduri europene. România s-a angajat să realizeze modernizarea serviciilor de protecție a copiilor și una din măsurile acceptate la finanțare de Comisia Europeană este închiderea centrelor clasice și mutarea copiilor într-un mediu familial, adică mai aproape de societate. Este doar un prim pas și doar o treime din centre la nivel național au obținut astfel de finanțări. Felicit CJ Buzău și DGASPC pentru că au reușit să acceseze acest program aceste fiind de altfel primul program de acest tip semnat pe regiunea de sud est. Va dura până se vor realiza aceste investiții termenul fiind de 36 de luni”, a declarat Luminița Mihailov director ADR SE.

Programul Operațional Regional finanțează 98% din cheltuielile eligibile, doi la sută și cheltuielile neeligibile fiind în sarcina DGASPC care va primi banii din bugetul Consiliului Județean.

„Aș vrea să adresăm mulțumiri Consiliului Județean care ne sprijină pentru acest proiect. Este vorba de centrul pentru recuperarea copilului cu dizabilități nr 9 unde se află 65 de copii. 48 dintre aceștia vor locui în aceste case de tip familial  iar centrul de zi va fi un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități care vor locui în case și restul până la 90 pentru copii din județ care au nevoie de recuperare specifică”, a declarat directorul DGASPC Loredana Dorobanțu, care a spus că intenționează să aplice pentru acest tip de proiecte și pentru Centrul de Plasament nr 2 și pentru centrul de la Beceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.