10 elevi care au candidat pe un loc la liceele din Buzău au rămas nerepartizaţi, cea mai mare medie a unui elev rămas pe dinafară fiind 8.34. De departe, cele mai mari note la admitere au fost la Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Hasdeu unde, de pildă, la profilul matematică-informatică, secţia bilingvă unde au fost 30 de locuri, cea mai mică medie la admitere a fost 9.78 iar cea mai mare a fost 10. La Colegiul Hasdeu, ultimul intrat a avut o medie de 9.21, la filologie.
La Colegiul Mihai Eminescu, cea mai mică medie de admitere a fost la filologie 8.57 iar cea mai mare a fost 9.81 la Știinţe Sociale. Şi la Liceul Pedagogic din Buzău au fost medii la fel de mari, cea mai mică fiind de 8, 46 la matematică informatică. O altă unitate de învcățământ  bine cotată din judeţul Buzău este Colegiul Alexandru Vlahuţă din Râmnicu Sărat unde doi elevi au intrat cu 10 la matematică-informatică, la filologie fiind cea mai mică medie de 8.18.În total, în judeţul Buzău au rămas nerepartizaţi 10 copii în timp ce numărul locurilor neocupate se ridică la 556.
La polul opus acestor licee cu note foarte mari la admitere se află Colegiul Agricol din Buzău unde ultima medie de admitere la profilul Mecanică, prevăzut cu 150 de locuri, a fost de 3.93 în timp ce la Liceul Agricol din Râmnicu Sărtat ultima medie cu care un copil a intrat a fost de 3.83 la profilul Agricultură. Aceasta în timp ce la Grupul Școlar din Rușețu s-a intrat cu 3.44.
În județul Buzău s-au înscris la admiterea computerizată 4.284 de absolvenți de gimnaziu din care 4.274 au fost repartizați.
De menționat că în județul Buzău sunt cei mai puțini elevi nerepartizați din toată țara, pe următorul loc situându-se Tulcea cu 11 copii nerepartizați.

Cristina DINULESCU

Vezi aici la ce liceu ai intrat.

3 COMENTARII

  1. Reforma şcolii întârzie de ani buni iar rezultatele triste încep să se vadă: există mari direfenţe între diferite zone ale judeţului! Diferenţe de pergătire datorate profesorilor şi mai puţin elevilor. A dispărut-din motive cunoscute-spiritul de apostolat în mediu rural, cu profesori stabili, motivaţi şi buni specialişti… Ce vină are neamul ăsta ca a fost „dăruit” cu talentaţi gen funieriu!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.