UPDATE 17:10  Victor Huci a participat în week-end la show-ul aviatig de la Râmnicu Sărat. Potrivit fostului său comandant, Aurel Niță, Huci a fost cel mai reprezentantiv pilot al vremurilor sale, un acrobat în aer, un profesionist desăvârșit care nu a putut sta departe de avioane, nici după ce a ieșit la pensie în 2001, continând să zboare ca sportiv. Conform lui Niță, pilotul care a pierit în accidentul de astăzi din Prahova este Mircea Toader, un pilot care avea, de asemenea, mii de ore de zbor la activ.

 ” Am fost comandantul lor  la Focșani, erau cei mai buni, cel puțin Huci era pilotul nostru de încercare, făcea zboruri acrobatice la mică înălțime, era cel mai reprezentativ pilot la vremea lui.  Toader s-a retras la Galaț și amândoi după pensionare nu s-au putut opri. Au continuat să zboare ca sportivi. Uite așa se găsesc primari, amenajează aerodromuri sumare și uite că se întâmplă accidente pentru că nu sunt luate toate măsurile”, a declarat, astăzi, Aurel Niță, fostul comandant al celor doi piloți.

Un avion ultraușor cu două persoane la bord s-a prăbușit astăzi la prânz la marginea localităţii Şirna, după care a luat foc. Aeronava de mici dimensiuni care era în teste cu doi piloți la bord a luat foc la contactul cu solul, unul dintre ei murind carbonizat. Cel de-al doilea pilot, buzoianul Victor Huci, în vârstă de 60 de ani a supraviețuit și a fost preluat de un elicopter Smurd pentru a fi transportat la un spital din Capitală. Starea lui este gravă, având arsuri pe 60-70% din corp.

foto:Arhiva personala

Comandorul în rezervă Huci Victor de 60 de ani este  originar din județul Neamț însă locuiește în Buzău. El este absolvent al Liceului Mecanic, al Școlii Militare de Aviație, promoția 1975 iar de-a lungul anilor a îndeplinit funcții de la pilot la comandant de Escadrilă. Huci a participat la misiunea Sirius din Angola, a zburat pe IAR 18, L29, AN2, IAR823, IAK 52, totalizând 3000 de ore de zbor.
Victor Huci a activat și la Școala de Aviație de la Boboc,  în anul 2001 ieșind la pensie de la unitatea de la Focșani. De atunci, el  este instructor de zbor pe avioane ultraușoare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.