Un număr de 13 sectoare de drumuri județene sunt blocate de nămeți duminică după amiază. Potrivit celei mai recente centralizări a Comitetului Județean pentru Situații de urgență, situația drumurilor județene este următoarea:

– DJ 102 I între localităţile Smârdan – Mitropolia;
– DJ 203 I între localităţile Cilibia-Gară – Cilibia – Caragele – Pogoanele – limita jud. Ialomiţa;
– DJ 214 A între localităţile Caragele – Ruşeţu;
– DJ 203 N între Ruşeţu şi limită jud. Brăila;
– DJ 203 D între Buzău – Smeeni – Scutelnici;
– DJ 203 C între localitatea Florica şi E85;
– DJ 203 K între E85 şi Scurteşti Robeasca;
– DJ 203 I între localităţile Cilibia – Caragele – limită de judeţ Ialomiţa;
– DJ 204 D între localităţile Maxenu – Ţinteşti;
– DJ 102 H între localităţile Pitulicea şi Amaru;
– DJ 102 I între Smârdan şi Mitropolia;
– DJ 220 între localităţile Poşta Câlnău – Bălăceanu;
– DJ 215 A între localităţile Izvorul Dulce şi Blăjani;

De asemenea, duminică după amiază sunt blocate
-DN 2B, între localităţile Spătaru-Buzău între km 0+000-3+800, începând cu orele 03.30;
– DN 2, între localităţile limita jud. Ialomiţa –Han Ţintă, între km 68+000-104+900, începând cu orele 03.30;
– DN 2C între localităţile Costesti – limita jud.Ialomita cu Buzau, între km 0+000-48+000 începând cu orele 05.15;
– DN 22 între localităţile Râmnicu Sărat – limită jud. Brăila, între km 0+000-30+000 începând cu orele 06.10;
– DN 2B între localităţile Buzău – limită jud. Brăila, între km 8+800 – 38+731 începând cu orele 09:10;
– DN2, între localităţile Buzău şi Râmnicu Sărat, şi Râmnicu Sărat limită de judeţ Vrancea începând cu orele 13:00;

În total de la ora 10.00 și până la ora 15.00, la 112 s-au înregistrat aproape 50 de situații de urgență pentru care a fost solicitat ajutorul autorităților.
Potrivit Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, pompierii au fost anunțați că DJ 203 E către Ruşeţu a fost oprit circulaţiei din pricina căderii unui copac pe suprafaţa carosabilă. S-a acţionat pentru îndepărtarea acestuia cu sprijinul CLSU Ruşeţu. Totodată, pompierii au fost anunţaţi că un copac a căzut pe liniile electrice în localitatea Gherăseni, fără a provoca alte pagube materiale.
De asemenea, mai multe apeluri la 112 au semnalat autoturisme care au rămas blocate în zăpadă în diferite zone ale judeţului, în toate aceste situaţii, acţiunile au fost gestionate în colaborare cu Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale şi Secţiei de Drumuri Judeţene, misiunile fiind rezolvate punctual.
Cu sprijinul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Nicoleşti, care a pus la dispoziţie un autoturism de teren, o bătrână de 75 de ani cu un traumatism, a fost preluată şi transportată de o ambulanţă SAJ dintr-o zonă deschisă circulaţiei.
Pompierii au fost solicitaţi pentru acordarea asistenţei medicale unei persoane ce acuza dureri în zona inimii, în localitatea Mânzu. La faţa locului s-a deplasat o ambulanţă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău, deplasarea fiind asigurată de un antemergător – utilaj din cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale, pacientul fiind preluat şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Buzău.
Forțele de intervenție au fost solicitate și pentru asistenţa unei gravide în municipiul Buzău. La faţa locului s-a deplasat o ambulanţă SMURD din cadrul ISU Buzău care a preluat şi transportat pacienta la Maternitatea Buzău.
Duminică după amiază, sunt nealimentate cu energie electrică 4 localități: Cilibia-parțial, CA Rosetti-parțial, Rușețu și Ziduri.
Totodată, ISU Buzău anunță că s-a asigurat suplimentarea saltelelor din Centrul de urgenţă de zi şi de noapte pentru persoane adulte fără adăpost – Buzău, cu un transport de 10 saltele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău.

1 COMENTARIU

  1. […] – DJ 102 I între localităţile Smârdan – Mitropolia; – DJ 203 I între localităţile Cilibia-Gară – Cilibia – Caragele – Pogoanele – limita jud. Ialomiţa; – DJ 214 A între localităţile Caragele – Ruşeţu; – DJ 203 N între Ruşeţu şi limită jud. Brăila; – DJ 203 D între Buzău – Smeeni – Scutelnici; – DJ 203 C între localitatea Florica şi E85; – DJ 203 K între E85 şi Scurteşti Robeasca; – DJ Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.