20 de asistenți maternali vor fi angajați în perioada următoare în cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Buzău. Deși instituțiile bugetare nu au permisiunea pentru a face noi angajari, cele 20 de persoane vor fi remunerate exclusiv prin grija fundației SERA România, cea care desfășoară mai multe proiecte la nivelul județului Buzău. Consilierii județeni au aprobat în acest sens un proiect de hotărâre care va permite recrutarea personalului care, cel mai probabil, va avea grijă de copiii cu vârste  între 0 și 2 ani.
”Este un proiect de mare anvergură care prevede angajarea a 20 de asistenți maternali cu susținerea exclusivă a fundației SERA pentru toate cheltuielile salariale. Ei vor prelua probabil copiii de vârstă mică, grupa 0-2 ani. În ultima perioadă am pierdut foarte mulți asistenți maternali și dorim totuși să menținem rețeaua funcțională mai ales că legislativ, pentru grupa 0-2 ani nu avem posibilitatea de instituționalizare”, a declarat directorul DGASPC Buzău, Claudia Roșioru.
Deși ajutorul venit din partea fundației este doar pe un singur an, directorul DGASPC Buzău Claudia Roșioru spune că fundația va fi alături de instituția pe care o conduce și după această perioadă.
”Proiectele sunt sponsorizate de la un an la altul dar fundația SERA va fi alături de noi până vom putea prelua acești asistenți maternali și să îi putem salariza din bugetul propriu al Direcției”, a încheiat Claudia Roșioru.
Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/08/Claudia-ROSIORU.mp3|titles=Claudia ROSIORU]

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.