UPDATE: 10:45
Magistraţii de la Tribunalul Buzău au amânat pentru 7 septembrie judecarea dosarului în care se cere de către prefectul judeţului, Paul Beganu, dizolvarea Consiliului Local Berca. La termenul de astăzi, al doilea, de la debutul procesului, judecătorii l-au atenţionat pe secretarul comunei să pună la dispoziţie toate documentele care să ateste că miniparlamentul local a fost convocat şi s-a întrunit, luna trecută.
În condiţiile în care la dosar, nu erau toate actele necesare judecării cauzei, magistraţii au dat un nou termen pe 7 septembrie.

Astăzi, se va judeca la Tribunalul Buzău procesul în care Prefectura solicită dizolvarea Consiliul Local Berca. Procesul este la cel de-al doilea termen.Consilierii locali din Berca au intrat în vizorul prefectului Paul Beganu după ce patru şedinţe consecutive nu au adoptat nicio hotărâre. Primarul comunei Berca, Valeriu Marcu, a declarat, astăzi, că  blocajul din miniparlamentul local a fost generat de neînţelegerile iscate în rândul aleşilor pe tema serviciului  care le distribuie apă locuitorilor. Unii consilieri îşi doresc ca serviciul de apă din localitate să treacă în subordinea Companiei de Apă, alţii, în frunte cu primarul, vor ca situaţia să rămână neschimbată.

Primarul din Berca susţine că la mijloc ar fi vorba de interese ascunse ale unora dintre consilieri care prin atitudinea lor au dus la blocajul din miniparlamentul local. În condiţiile în care patru luni la rând, la Berca, nu s-a votat nici un proiect de hotărâre, prefectul judeţului Buzău a cerut în instanţă dizolvarea miniparlamentului local.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.