Nu mai e nici un dubiu. Polițiștii buzoieni sunt vizați de disponibilizări, așa cum se întâmplă în aceset vremuri cu angajații Vămii, ai Gărzii Financiare și ai altor instituții cum ar fi Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Jandarmeria.

27 de polițiști din Inspectoratul Județean de Poliție Buzău trebuie să dispară din sistem și, implicit, de pe ștatele de plată. Cifra e sigură, în acest moment, însă nu se știe cu exactitate cum vor fi operate concedierile, pe ce criterii, una dintre soluții fiind pensionarea.

Potrivit liderului de sindicat al polițiștilor buzoieni, agentul principal Gabriel Dragomor, funcţiile care vor fi eliminate sunt deja ştiute, nu însă şi oamenii care trebuie să plece. Ministrul de Interne, Traian Igaș,  le-a propus sindicaliştilor, să ia în calcul autosuspendarea unor poliţişti, pe perioade determinate, plecările benevole ale tinerilor abia intraţi în sistem sau pensionările înainte de termen. Liderii sindicali ai poliţiştilor spun că, la Buzău, nu există cereri de autosuspendare, iar gînduri de pensionare au doar trei poliţişti. Aşa stînd lucrurile, cel mai probabil, majoritatea celor care vor pleca vor fi poliţişti din posturi operative. Concedierile urmează să fie puse în practică începând de luna viitoare.

Pe lângă disponibilizările care îi așteaptă, polițiștii buzoieni au și alte nemulțumiri. Oamenii abia se mai descurcă cu banii după ce salariile le-au fost tăiate anul trecut iar luna aceasta norma de hrană le-a fost diminuată considerabil. Mulți dintre oamenii legii se gândesc cum își vor mai plăti ratele, alții sunt în situația de a-și pierde casele, în timp ce unii se gândesc serios să ia calea străinătății, pentru că în țară nu se mai pot descurca deloc.

Pe de altă parte, liderii de sindicat sunt nemulțumiți că oamenii cu caschetă parcă s-au resemnat în calea măsurilor luate de la Centru, măsuri care i-au adus în pragul sărăciei pe mulți dintre ei. La mitingul organizat în urmă cu două zile, în Capitală, Buzăul era programat să participe cu cel puțin 50 de oameni, însă în final abia de s-au strâns vreo 20.

Cristina DINULESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.