32 de localități din întreg județul Buzău sunt și la această oră fără energie electrica iar echipele de la Electrica nu pot interveni în cele mai multe cazuri din pricina drumurilor înzăpezite. Buba este la Drumurile Județene care nu au acționat așa cum trebuie. La această părere a ajuns și prefectul județului Buzău, Paul Beganu, care spune că în multe cazuri primarii din localitățile traversate de drumuri județene au acționat pe cheltuiala proprie și au deszăpezit drumurile județene care trebuiau deszăpezite de firmele cu care Consiliul Județean avea contracte.

„Sper totuși ca în curând Consiliul Județean să revină și să deconteze aceste sume primăriilor în cauză pentru că nu este nomal că Primăria să suporte aceste cheltuieli din venituri proprii atâta timp cât Consiliul Județean are contract cu anumite firme” a precizat prefectul Paul Beganu.

Un alt caz  care a pus pe drumuri forțe impresionante ale Jandarmeriei și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-a consumat în această dimineață în satul Rubla din comuna Valea Râmnicului. Conform prefectului Paul Beganu, încă din zorii zilei, o echipă de 50 de oameni, pompieri și jandarmi au ajuns în satul Rubla din comuna Valea Râmnicului cu apă și provizii pentru a-i ajuta pe localnicii înzăpeziți. Jandarmii fuseseră alertați că în satul Rubla există două familii care nu își pot îngropa morții din cauza drumurilor impracticabile dar și o persoană bolnavă de diabet care are nevoie urgentă de medicamente.

„Am fost alertați că în satul Rubla două persoane ar fi decedate iar când am ajuns astăzi acolo am constatat că una din persoanele decedate era la București iar cealaltă, si mai grav a fost găsită bându-și cafeaua. Nu este normal să pui pe drum 50 de oameni și nu zic că această intervenție nu era oportună dar poate am fi dislocat în zonă mai puțini oameni și am mai fi trimis și în altă parte unde era nevoie”, a declarat prefectul Paul Beganu.

 

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Va salut sunt nascut in localitatea SALCIOARA com GHERGHEASA sa va dea DUMNEZEU multa sanatate pentru ce a ti facut pina acum. S -A va lumineze mintea si sa mergeti mai departe 22 km . D e la OREAVU -VALEA -RMNICULUI – RUBLA -SALCIOARA-GHERGHEASA .Oameni din SALCIOARA si GHERGHEASA nu au medicamente,magazinele sunt goale nu se pot aprovziona de 12 ZILE toate ajutoarele s-au oprit in localitatea RUBLA . Va rog ajutati in continuare oamenii!!!!!! VA MULTUMESC !!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.