pacienti spital

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a stabilit, marți, valoarea coplății care intră în vigoare la data de 1 aprilie 2013. În conformitate cu prevederile Contractului Cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013- 2014, publicat în Monitorul Oficial Nr. 166 din 28 martie 2013, şi ca urmare a hotărârii din şedinţa Comitetului Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău din data de 29.03.2013, s-a propus ca pentru serviciile medicale spitaliceşti acordate în regim spitalizare continuă, valoarea coplăţii să fie de 8 lei începând cu data de 01.04.2013.
Suma de 8 lei percepută la externare va fi încasată de asistentele șefe de pe fiecare secție care au primit deja chitanțierele necesare pentru colectarea acestei sume.Există și câteva categorii de pacienți scutite de plata taxei de 8 lei la externarea din Spitalul Județean de Urgență Buzău.
Este vorba despre copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii între 18 ani şi 26 ani, dacă sunt elevi, absolvenţi de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenicii sau studenţii, dacă nu realizează venituri din muncă. De asemenea nu trebuie să scoată cei 8 lei din buzunar bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naționale de sănătate stabilite de Ministerul Sănătăţii, pentru serviciile medicale aferente bolii de bază respectivei afecţiuni, dacă nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte resurse dar nici pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 740 lei/lună. În fine, o ultimă categorie scutită de coplată la externarea din Spitalul de Urgență Buzău o reprezintă femeile însărcinate şi lăuzele, pentru serviciile medicale legate de evoluţia sarcinii, iar cele care nu au niciun venit sau au venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară, pentru toate serviciile medicale.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Este anticonstitutionala masura,practic se conditioneaza actual medical,asta stiu asta fac,pielea pe bat a cetatenilor,nu se mai da spaga la doctor se da la stat,ce diferenta este intre faptul ca pina acum pacientii isi plateau medicamentele iar de acum or sa si plateasca si parul de spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.