Conducerea Consiliului Județean a făcut publice, miercuri, măsurile pe care le-a luat în urma anchetei comisiei de control la DGASPC, anchetă demarată în urma scandalului luarii în plasament de urgență de 67 de  copii cu probleme.

comisei-controlAstfel, conform președintelui CJ s-a luat măsura  încetării plasamentului de urgență si s-au formulat și cereri de renunțare la judecată in procesele aflate pe rolul instanței județene iar 9  angajați din DGASPC, în frunte cu directorul Adjunct al Instituției, Stefan David, cu șefii celor două centre, consilierul juridic, 2 psihologi și un consilier  au primit avertismente urmând ca alte măsuri să fie luate după finalizarea anchetei Parchetului.

„Directorul Vintilescu, așa cum anticipasem, nu putea lua singur acele decizii ci și alți angajați au contribuit la luarea acelor măsuri. Ceea ce s-a observat este că celelalte persoane nu au știut de dispoziția Consiliului Județean conform căreia CJ nu era de acord cu măsura luării în plasament de urgență. Astfel, comisia a decis ca mai mulți angajați să fie sancționați cu avertismente iar  în ședința de Consiliu Județean se vor declanșa procedurile de intrare în normalitate si transformarea funcțiilor în funcții publice. Acest lucru se va întâmpla după ce se va primi avizul de la ANPC”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.