Premieră în CLM! Aleșii locali au votat electronic proiectele de hotărâre supuse dezbaterii

0

Premieră în sistemul de vot al hotărârilor de Consiliu Local Municipal. Pentru prima dată, aleșii au votat, electronic proiectele de hotărâre supuse dezbaterii. Totul a fost posibil după ce angajații Primăriei au descoperit noi facilități oferite de sistemul de teleconferință achiziționat de Primărie la finele anului trecut. Astfel, aleșii s-au trezit la ședința de azi că pot vota printr-o simplă apăsare de buton proiectele luate în discuție grație unei cartele nominale introduse în dispozitivele aflate în sala de ședință.
„Investiția a fost făcută mai demult dar pregătirea nu a fost făcută cum trebuie și noi nu știam de această facilitate. Domnul Eduard Pistol a descoperit acest lucru și l-a pus în practică. Ne modernizăm chiar fără să știm”, a declarat primarul Constantin Toma.
Fiind prima astfel de încercare, votul electronic nu a putut fi pus în practică în toate situațiile. Supunerea la vot a amendamentelor formulate în ședință a fost făcută tot în mod clasic, prin ridicare mâinii dat fiind că amendamentele nu au fost cunoscute dinainte și astfel nu au putu fi pregătite dinainte buletinele de vot electronice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.