Reprezentanții Autorității  Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice s-au arătat deranjați  de ieșirea publică a președintelui Consiliului Județean Buzău care a declarat într-o conferință de presă susținută la începutul acestei săptămâni că în viziunea comisiei trimisă de A.N.R.M.A.P. nu sunt deficiențe în derularea proiectului ”Modernizarea structurii de acces la zonele turistice cu potențial demonstrat ale  județului Buzău”.

Mai precis, A.N.R.M.A.P., care a demarat la Buzău verificări suplimentare în urma raportului făcut de auditorii europeni asupra modului de desfășurare a licitațiilor din proiectul ”Drumul vinului”, neagă spusele președintelui CJ Buzău, Victor Mocanu și consideră declarațiile acestuia hazardate. Mai mult, reprezentanții autorității de control se plâng că documentele solicitate le-au fost puse la dispoziție cu întârziere de către angajații Consiliului Județean Buzău.

”Punctul de vedere oficial al A.N.R.M.A.P. îl reprezintă raportul de control care va fi transmis Consiliului Judeţean Buzău. Procedura de supraveghere este încă în desfăşurare. Prin urmare, echipa de control a A.N.R.M.A.P. nu avea cum să comenteze în vreun fel eventualele constatări ce reies din documentele verificate”, se arată într-un comunicat remis, astăzi, redacţiei observatorulbuzoian.ro

De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean Buzău a precizat și astăzi în fața aleșilor județeni că are o confirmare venită din partea comisiei A.N.R.M.A.P.  cum că nu sunt probleme în legătură cu proiectul  privind modernizarea ”Drumului Vinului”.

”Zilele acestea, am avut un control dispus ca urmare a celor sesizate de Comisia Europeană, au venit două auditoare de la A.N.R.M.A.P. care au confirmat că, în legătură cu proiectul privind modernizarea căilor de acces la zonele turistice din județul Buzău, nu sunt probleme”, a declarat chiar astăzi președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu.

Așadar, deși președintele Consiliului Județean spune că rezultatele controlului asupra corectitudinii cu care a fost realizat Drumului Vinului îi sunt favorabile, acest lucru este deocamdată doar o supoziție.  La acest moment, Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice susţine cu tărie că nu se  pune problema nici măcar a unei concluzii preliminare în cazul semnalat de Comisia Europeană la Buzău şi a verificărilor demarate ulterior de ANRMAP.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/06/Victor-MOCANU3.mp3|titles=Victor MOCANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.