Conducerea Consilului Județean Buzău nu renunță, cel puţin deocamdată, la ideea de a consulta populația județului în privința reorganizării teritoriale propusă de președintele României. După ce hotărârea adoptată săptămâna trecută de aleșii județeni a fost atacată de prefectul Paul Beganu în contencios-administrativ iar instanța a dar termen abia în luna octombrie, juriștii din Consiliul Județean au făcut uz de litera legii și au cerut preschimbarea termenului de judecată. O primă înfățișare a avut deja loc în data de 24 iunie iar instanța a solicitat o serie de documente stabilind un nou termen în data de 5 iulie. Având în vedere că este imposibil ca judecătorii să se pronunțe  în acest caz, până la data stabilită inițial pentru consultarea populației, respectiv 17 iulie, președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu a adus, astăzi, la cunoștința consilierilor că, cel mai probabil, se va stabili o nouă dată pentru desfășurarea referendumului.

”După soluționarea pe fond a dosarului de către Tribunalul Buzău ne vom consulta și vom adopta o hotărâre de continuare a procedurilor privind referendumul la o dată prevăzută și de lege și de evenimentele ce vor urma”, a declarat președintele CJ Buzău, Victor Mocanu.

Pe de altă parte, rămâne întrebarea dacă mai este oportună realizarea unui referendum, în condiţiile în care, cel puţin deocamdată, ideea reorganizării ţării în regiuni, a fost abandonată de putere.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/06/Victor-MOCANU2.mp3|titles=Victor MOCANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.