63 de mii de hectare de pădure, revendicate de un urmaș al lui Preda Buzescu, vor rămâne ale Buzăului, după ce instanța a dat câștig de cauză autorităților județene în procesul intentat de Teodor Năstase.

Magistrații de la Tribunalul Sălaj, acolo unde a fost strămutat procesul judecat început la Tribunalul Buzău, au admis recursul formulat de  Comisia Judeţeană de fond funciar Buzău şi Comisia locală de fond funciar Nehoiu contra sentinţei pronunţată de Judecătoria Pătârlagele care-I dădea câștig de cauză lui Teodor Năstase, cel care pretinde că este urmașul lui Preda Buzescu și care solicita toată partea de nord a județului.

Decizia judecătorilor de la Sălaj care este definitivă și irevocabilă înseamnă practic că revendicatorul nu se va alege cu nici măcar un metru din suprafața solicitată.

La începutul anului trecut, un buzoian care pretinde că este urmaş al lui Preda Buzescu a câştigat în instanţă 63.000 de hectare de pădure, reprezentând toată partea de nord a judeţului Buzău. La momentul respectiv, prefectul județului Paul Beganu preciza  că decizia judecătorilor din Pătârlagele care i-au dat câștig de cauză lui Teodor Năstase ar fi imposibil de pus în practică, având în vedere că o parte din respectiva suprafaţă de pădure a ajuns, în urma unei decizii definitive şi irevocabile, la Academia Română. În plus, în zona care ar fi trebuit să ajungă la moştenitorul lui Preda Buzescu se află două rezervaţii naturale, respectiv Siriu şi Penteleu. De asemenea, o parte din suprafaţa care revine Academiei Române, dar care era solicitata si de urmaşului lui Preda Buzescu, este revendicată şi de Obştea Moşnenilor Gura Teghii.

Suprafaţa pe care anul trecut Năstase o câştigase în instanţă se întindea pe localităţile Cislău, Colţi, Nehoiu, Gura Teghii, Pătârlagele, Siriu, Brăeşti, Bozioru şi Cozieni.

În consecință, Prefectura Buzău a făcut recurs la decizia judecătorilor de la Pătârlagele, iar Teodor Năstase a cerut strămutarea procesului care ar fi trebuit să se judece la Tribunalul Buzău. Mișcarea nu a fost însă unde de bun augur pentru urmașul lui Preda Buzescu care, în final, a rămas cu buza umflată, magistrații de la Sălaj dînd dreptate autorităților buzoiene.

 

Cristina DINULESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.