Activitatea la nivelul Prefecturii Buzău este blocată în ceea ce privește scrierea și eliberarea titlurilor de proprietate din cauza lipsei prefectului, atât situațiile care impun scrierea și eliberarea titlurilor de proprietate cât și întrunirea Comisiei Județene de Fond Funciar fiind practic imposibil de realizat întrucât subprefectul Sorin Gheorghe, care are în această perioadă atribuții de prefect, nu poate fi in acelasi timp și secretar al comisiei și președinte al acesteia.

„Activitatea la nivelul Prefecturii este blocată la anumite capitole. Nu se pot elibera titluri de proprietate și nu se pot ţine ședințe ale Comisiei de Fond Funciar pentru că nu pot îndeplini două funcții deodată. Județul Buzău a mai trecut printr-o situație similară”, a declarat subprefectul Sorin Gheorghe.

Totul ar putea reveni la normal odată cu numirea unui nou prefect sau, variantă mai plauzibilă, cu numirea unui nou subprefect. În aceste condiții, Sorin Gheorghe ar urma să fie promovat pe funcția de prefect iar o altă persoană desemnată de Guvern ar prelua funcția de subprefect.

Instituția Prefectului a fost în ultimele săptămâni controlată de Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne, control care s-a finalizat vineri și ale cărui rezultate sunt așteptate până la finalul lunii aprilie.

„Inspecția face parte dintr-un plan anual  de inspecție și a durat 11 zile. Pe perioada controlului s-au impus o serie de măsuri proactive care au și fost implementate. În 30 de zile urmează să fie elaborat raportul de control, supus aprobării ministrului și comunicat către noi cu măsurile care trebuie să le implementăm. A fost analizată activitatea instituției pe perioada ianuarie 2015-februarie 2017 în toate departamentele”, a declarat subprefectul Sorin Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.