Aleșii județeni au decis: reprezentantul CJ NU va susține schimbările propuse de primarul Constantin Toma în A.G.A. a Companiei de Apă

0

Consilierii județeni au acordat, joi, un mandat special reprezentantului Consiliului Județean în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de Apă Buzău, care se va desfășura, marți, de la ora 17.00. Reprezentantul Consiliului Județean, care este și directorul Direcției Juridice a instituției, Mirela Oprea, va merge astfel în AGA a Companiei de Apă unde va vota conform mandatului dat de plenul Consiliului Județean.
Proiectul a fost adoptat în forma propusă de inițiator, cu votul majorității aleșilor județeni, singurii care au votat „împotrivă” fiind aleșii liberali.
La finalul ședinței, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a explicat de ce a ales să acorde un mandat special reprezentantului Consiliului Județean pentru ședința AGA de marți.
„Înainte sa fiu eu președinte ADI nu s-a obținut mandat special pentru că exista o hotărâre generică de consiliu în care reprezentantul CJ trebuia să respecte hotărârile ce se luau în adunarea generală a ADI. Odată cu schimbarea reprezentantului CJ in AGA am ajuns la concluzia că este OK sa fie așa pentru că nu avem nimic de ascuns”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.
Totodată, Neagu a explicat și cum stă situația în cazul avizului pe care municipalitatea a trebuit să îl obțină de la Adi Buzău 2008.
„Avizul ADI nu este consultativ, este imperativ, însă Consiliul Local Municipal, fiind acționar majoritar, poate propune ceea ce dorește, ce este normal, pe urmă rămâne de văzut legalitatea sau ilegalitatea hotărârilor ce se iau acolo. Noi am afirmat doar că autoritatea tutelară este ADI 2008, dar asta nu înseamnă că se îngrădește în vreun fel activitatea acționarului majoritar, care este Consiliul Local Municipal”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.
La rândul său, liderul consilierilor opoziției, liberalul Raul Florescu, a explicat că în opinia sa totul nu este decât un război „între palate” și singurul care are de suferit este cetățeanul.
„Este un război între palate. Singurul beneficiar negativ la acest război este cetățeanul prin tarifele pe care le plătește. Noi am ridicat problema Companiei de Apă de vreo doi ani si de atunci trenează. Compania de Apă a cumpărat acel hotel minune, ceea ce înseamnă prețuri ridicate în continuare, total dispreț față de ceea ce se întâmplă. Nu au reușit să găsească un punct comun pentru tarifarea apei meteo care însemna o scădere rapidă a tarifului. Mai mult, am înțeles că ar fi niște clauze contractuale vizavi de plecarea managerului. Asistăm la un scandal în interiorul PSD, care duce agenda cetățeanului în derizoriu. Acest primar putea sa fie de oriunde. In privința Companiei de Apă a luat deciziile care trebuie. Că nu a avut oameni din subordine pregătiți, că nu a avut infrastructura creată, e adevărat. E adevărat că gropile te izbesc de la intrare dar…. restul proiectelor nu știm ce se va alege. Vedem ce se va întâmpla. La fostul primar nu a zis nimeni nimic 20 de ani și la asta ce vreți sa ii fac după nici un an”, a declarat consilierul liberal Raul Florescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.