Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unui bărbat în vârstă de 34 de ani, din Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare.

Buzoianul este suspectat că, în perioada septembrie – octombrie 2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu a înregistrat în evidenţa contabilă veniturile obţinute din vânzarea de produse alimentare şi nealimentare, sustrăgându-se de la plata către bugetul consolidat al statului a unor taxe şi impozite în valoare totală de 21.174 de lei, sumă stabilită în urma controlului efectuat împreună cu specialiştii Gărzii Financiare Buzău.

De asemenea, administratorul este suspectat că şi-a însuşit şi a folosit în interes personal suma de 100.743 de lei, încasată din comercializarea mărfurilor fără documente de provenienţă.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului.

Un alt administrator din Buzău, în vârstă de 35 de ani, este şi el cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Buzoianul este suspectat că, în perioada ianuarie 2007 – decembrie 2010, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu a înregistrat în contabilitate veniturile provenite din comercializarea de produse alimentare şi nealimentare, în valoare totală de 414.027 lei, sustrăgându-se de la plata unui impozit pe venit în valoare de  66.244 de lei, sumă stabilită în urma controlului efectuat împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Financiare Buzău. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva lui şi continuă cercetările.

 

IPJ Buzău

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.