Deputatul Adrian Mocanu este revoltat de lipsa de reacție a autorităților în cazul situației de la Argeș în urma căreia au murit până acum trei bebeluși din cauze aparent necunoscute.

„Nu a trecut mult timp de la declanşarea alertei medicale din Argeş, determinată de infectarea mai multor bebeluşi şi soldată, până acum, cu trei decese. Este un caz medical grav, având în vedere numărul victimelor şi, mai ales, lipsa unui răspuns de specialitate la întrebarea “ce anume a declanşat infecţia şi cum ne putem feri pe viitor de acest tip de pericol”. Din partea autorităţilor, tot ce am auzit până acum se reduce la banalul “nu ştiu, nu cunosc”, o chestiune extrem de gravă” spune tânărul deputat social-democrat.

Mocanu este de părere că atitudinea adoptată de autoritățile statului este una care dă dreptate încă odată, dacă mai era nevoie, vocilor care spun că România nu este o țară civilizată de rangul celor care fac parte din Uniunea Europeană.

„Statul român este pus în situaţia imposibilităţii de a compensa drama abătută asupra familiilor copiilor decedaţi şi, poate şi mai tragic, nu ştie ce să le spună părinţilor copiilor care se lupta pentru viaţă lor la spitalul Marie Curie. În legătură cu acest al doilea aspect, cred că noi, românii, producem una dintre cele mai clare dovezi că nu avem ce caută în rândul ţărilor civilizate din Uniunea Europeană”, este de părere deputatul Adrian Mocanu.

Nu în ultimul rând, deputatul social democrat crede că România trebuie să învețe din această lecție tragică și să aloce urgent fondurile necesare pentru a investi în cercetarea medicală.

„În materie de cercetare medicală, şi nu numai, Statul nu îşi îndeplineşte responsabilităţile elementare către cetăţenii plătitori de taxe şi impozite. Cazul de la Argeş trebuie să conducă, în opinia mea, la demisia principalilor responsabili, dar nu numai atât. Demisiile nu rezolva problemele şi nici nu compensează tragediile produse. Pornind de la această lecţie tragică, România este obligată să investească puternic în consolidarea cercetării medicale, în aşa fel încât să nu ne mai vedem nevoiţi să apelăm la doctorii din Occident. Este o datorie şi o obligaţie a tuturor celor care conduc astăzi ţară”, spune deputatul Adrian Mocanu.

2 COMENTARII

  1. […] „Nu a trecut mult timp de la declanşarea alertei medicale din Argeş, determinată de infectarea mai multor bebeluşi şi soldată, până acum, cu trei decese. Este un caz medical grav, având în vedere numărul victimelor şi, mai ales, lipsa unui răspuns de specialitate la întrebarea “ce anume a declanşat infecţia şi cum ne putem feri pe viitor de acest tip de pericol”. Din partea autorităţilor, tot ce am auzit până acum Sursă știre […]

  2. […] „Nu a trecut mult timp de la declanşarea alertei medicale din Argeş, determinată de infectarea mai multor bebeluşi şi soldată, până acum, cu trei decese. Este un caz medical grav, având în vedere numărul victimelor şi, mai ales, lipsa unui răspuns de specialitate la întrebarea “ce anume a declanşat infecţia şi cum ne putem feri pe viitor de acest tip de pericol”. Din partea autorităţilor, tot ce am auzit până acum …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.