Doar câteva zile mai sunt până când buzoienii îşi vor putea achita dările către bugetul local aferente primului semestru al anului în curs, fără a li se percepe penalizări. Direcţia Economică din cadrul Primăriei Buzău atrage atenţia că doar până la 31 martie se mai pot achita aceste taxe şi impozite, după care se vor percepe majorări de întârziere în cotă de 2% pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare.

Buzoienii care până în ultima zi a lunii curente vor face plata taxelor locale cu anticipaţie pentru întregul an vor beneficia de o bonificaţie în cuantum de 10 procente.

De altfel, în aceste zile se înregistrează o mai mare afluenţă la ghişeele Direcţiei Economice Buzău, fiind vorba în special de cei care vor să-şi plătească impozitele pentru a avea parte de reducerea de 10 %.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, însă, în ultima vreme, numărul buzoienilor care plătesc dările la început de an, e în scădere. De pildă, faţă de anul trecut, în 2012, sunt mai puţini cu 5 la sută contribuabili care s-au achitat la început de an de obligaţiile la bugetul local.

Pe de altă parte, a crescut numărul buzoienilor care îşi plătesc dările, abia cînd primesc somaţii, ori după ce li se blochează conturile.

 

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.