Cinci copile naive din Buzău și Dolj au ajuns să trăiască drama vieții lor după ce au crezut în promisiunile unor indivizi fără scrupule.
Fetele, care provin din familii destrămate și cu probleme financiare, au crezut că l-au prins pe Dumnezeu de picior când i-au cunoscut pe cei care aveau să le facă viața un iad. Adolescentele au crezut în vorbele acestor indivizi, toți din Râmnicu Sărat, și au sperat fie că se vor căsători cu ei și vor scăpa de sărăcie, fie că vor fi ajutate să-și găsească în străinătate un loc de muncă bine plătit. Numai că nici unul dintre visele fetelor nu a devenit până la urmă reaslitate.

După ce au falisificat o serie de acte în care minorele apăreau că au peste 18 ani, rîmnicenii le-au scos pe tinere în afara țării și le-au dus în Atena unde le-au dat pe mâna unui alt râmnicean care le caza într-un apartament închiriat. În scurt timp, fetele au fost obligate să se prostitueze iar unele au fost chiar bătute atunci când au refuzat să se supună. De pe urma lor, proxeneții au reușit să scoată zeci de mii de euro. În tot acest timp, nici o rudă a acestor biete fete nu s-a interesat de soarta lor și nu s-a sinchisit să anunțe lipsa lor la Poliție.
”Patru dintre membrii grupării sunt suspectaţi că, în perioada martie 2011 – ianuarie 2012, au transportat în Grecia, 5 adolescente din judeţele Dolj şi Buzău, cu vârste între 15 şi 17 ani, pe care le-au predat altui râmnicean de 38 de ani. Acesta a cazat adolescentele într-un apartament închiriat, de unde fetele erau duse zilnic într-un club pentru a practica prostituţia”, a precizat astăzi comisarul șef Florina Crucianu din cadrul IPJ Buzău.
În luna ianuarie anul curent, în urma cooperării cu autorităţile din Grecia, polițiștii buzoieni au descins la clubul respectiv, operaţiune în urma căreia au fost găsite toate cele cinci adolescente. Fetele au fost transportate în România, au fost preluate de specialiști și consiliate pentru a putea trece pentru trauma trăită.

Luna aceasta, poliţiştii buzoieni și cei din Ploiești, au reușit să-i prindă pe patru dintre membrii grupării, în urma mai multor percheziții efectuate pe raza judeţelor Buzău şi Prahova. Indivizii au fost reținuți iar prezent sunt arestați pentru 29 de zile pentru constituire într-un grup infracțional organizat și trafic de minori. Printre cei care se află după gratii se află și liderul grupării. Cel de-al cincilea membru al grupării se află în afara țării, potrivit Poliției el fiind localizat, urmând să fie reținut și el și trimis acolo unde îi este locul.
Potrivit anchetatorilor, cei cinci proxeneți ar fi avut de pe urma fetelor un câștig cuprins între 50 000 și 100 000 de euro.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.